färgat håret

Idag kom Kim hit och färgade mitt hår mörkbrunt. Det blev jättefint och nu är jag nöjd för frisyren passar med färgen =)
har


Sen åkte vi till EKO-hallen och kollade på skopunkten och engelbrektsboden. Jag köpte dessa babyblå moonboots för 49 kr bara!!!!!  (kamerablixten gör dom mörkare och glansigare)
Dom är ju så töntigt fult barnsliga att det är skitkul att ha dom på sig!
moon



Nu ska jag beställa en huvtröja från UNICEF, för varje tröja man köper går 250 kronor till deras arbete för barn som drabbats av AIDS. Pris: 475 kr + frakt
Skicka din beställning till
[email protected] (antal, storlek, adress. Så får du faktura och tröjan inom 10 dagar)

digitalbox

Nu har vi digital box från comhem! Vi har alla kanaler man kan önska sig! Alla TV1000, Canal+ och Viasat, plus en massa andra. Vi måste typ bråka om vilken grym film vi ska se! Jag tycker om romantik och komedi och min sambo tycker mer om action och drama.

Måste börja handla julklappar i veckan, vet nästan vad jag ska köpa till alla ändå!
Här finns lite tips för er som stressar
www.julklappstips.com Där kan du trycka på prisklass eller till vem du letar present till, så får du massa bra tips!

Har hemtenta på torsdag,  måste plugga =(

små saker gör skillnad

Lagom till årets julhandel lanserar Röda Korset och modebranschen ett gemensamt insamlingsprojekt där du som kund erbjuds att runda av slutpriset uppåt och därmed bidra till verksamheten.

· 50 öre räcker till ett stearinljus med tio timmars brinntid – för att göra mörka kvällar i Pakistans flyktingläger lite ljusare.
· 11 kronor räcker till att vaccinera tre barn mot polio.
· 39 kronor räcker till ett myggnät som skyddar en hel familj mot malaria.
· 2 kronor räcker till 6 kondomer som kan hindra spridning av hiv/aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar.
· 6 kronor räcker till att vaccinera ett barn mot mässling.
· 5 kronor räcker till ett kilo bönor som kan mätta många hungriga munnar.

Butiker och kedjor som hittills anslutit sig till projektet: Brothers, Din Sko, Gina Tricot, H&M, JC, Jerns, J-Store, Lindex, MQ, Nilson, Salming, Sisters, Skopunkten och Stadium. Totalt rör det sig om fler än 1 000 butiker runt om i Sverige.

Hjälp till du också!

mums

*mmm* I'm really lovin the vegetarian food!!! Åt veggie hamburgare i måndags, veg. ostsnitzel igår med potatisgratäng, och idag ska jag wooka cocosmjölk, thaigrönsaker, röd curry och  quorn bitar med ris!
Vi åt nyss pannkakor med sylt till lunch =)
Jag är så glad för jag har diskuterat mitt vegeterian-val med min sambo nu äntligen, och vi kom fram till att vi ska äta vegetarisk mat hemma och han tycker också det är rätt gott!! Men han kommer fortfarande äta kött när han vill och kanske köpa hem lite pyttipanna, korv och sånt som han tycker om att äta ibland. Men det känns jätteskönt att det slipper bli klydd med att äta olika rätter och äta separat, för det är ju inget kul.

Snart kommer stressen i skolan tillbaka och jag kommer gå under! Längtar inte efter tentorna och fasar för att jag inte kommer orka en sån period till. Mitt psyke är för svagt för stress! Jag försökte köpa kompendiet idag för att förbereda mig, men fakking vaktmästaren kunde inte ens dyka upp på bestämd tid!

FN

Inte varje dag har man styrkan och motivationen att gå till skolan och lyssna aktivt, eller plugga inför tentor eller skriva uppsatser. Men så ibland så får man inspiration i vardagen och åter igen minns man varför man gör det här! Vad meningen med livet är!
Jag vill hjälpa till så mycket som möjligt och känna att jag gjort nytta i hela världen, inte bara på ett kontor i Malmö.
Jag pluggar International Migration and Ethnic Relations på Malmö Högskola, för att jag vill hjälpa människor, djur och natur här på jorden. För mig är det självklart och jag har ingen förståelse för människor som bara tänker på sig själva. Vi kan inte vara så själviska att vi utplånar alla djurarter och förstör jordklotet åt våra barnbarn, rycker på axlarna och tror att någon annan ska lösa det åt oss!? Människan är det värsta som hänt denna jord.

Jag vill jobba för någon av dessa FN organisationer helst: 
UNHCR =United Nations High Comissioner for Refugees 
WFP = World Food Programme
UNICEF = U.N Children's fund
WHO = the World Health Organisation
UNDP = the U.N development programme
OCHA = the U.N High Commissioner for Human Rights

Angelina Jolie är FN ambassadör och åker själv runt i flyktingläger i hela världen och pratar med flyktingarna och hjälper till på alla sätt hon kan. Hon skänker pengar och har tillochmed tagit flygcertifikat för att kunna åka ner med mat till u-länder när hon vill. Hon är så j*vla grym om jag får säga det. Vacker, begåvad och godhjärtad! (och lyckades erövra brad pitt =O)
Förebild number 1
angelina

nybliven vegeterian

Idag är min 3e dag som vegeterian och jag mår superbra! Åt tacos gjort av quorn i fredags, lasagne med quorn i lördags och idag åt jag ute - vegetariska vårrullar med nudlar!
Det finns så mycket att köpa som inte innehåller kött, som man aldrig tänkt på förut. När jag hörde vegeterian förut så tänkte jag på folk som satt och åt tomater och salladsblad och drack vatten. Men egentligen är det ju bara köttbiten man byter ut mot något annat.
Jag gör det både för djuren, miljön och mitt samvete.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

http://www.ivu.org/
http://www.vegsoc.org/
http://www.thevegetariansite.com/
http://www.viva.org.uk/
http://www.peta.org/
http://www.panda.org/

Om någon vet något bra svenskt forum där man kan ställa frågor så tar jag gärna emot tips!

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look upon
the murder of men." -Leonardo DaVinci

Det hjälper ju lite på traven att ha en så söt förebild som Joaquin Phoenix också ;) som varit vegan i hela sitt liv.
joa

21 år

Igår fyllde jag 21 år =) WOHO
Ja det känns ju inte jätteannorlunda, men det är alltid kul att fira!
tårta
*frestas*

Måste visa hundarnas nya soffa, som också kan bli en bäddsoffa när man viker ut dynan haha
soffa
299 kr på Rusta

Har gått med i
www.bytlya.com jag vill flytta till en cool 2a i centrum, eller en marklägenhet med trädgård. Bara det inte blir mer hyra! För det tror jag inte vi kan ha om inte Madde skaffar extrajobb, och det känner jag inte att det är jättevärt just nu.
Är ledig från skolan nu i 4 dagar, jätteskönt att slippa stressa över tentor några dagar!!

10%

10
Länderna markerade i rött är dom länder jag besökt. Endast 10% av jordens länder. Ja visst känner man sig fattig. Vad litet Europa blev helt plötsligt hehe, man är så van vid att Europa är enormt inzoomat och "betydelsefullt".
Måste ju åka till sydamerika och australien så att mina röda fält får sprida ut sig lite mer ;)

garderobs rensning

Hur rent man än har det i lägenheten, så känns det aldrig riktigt städat förrän garderoben också är i ordning!
Såhär såg det ut igårkväll!!
fore2

fore


Men nu är allt vikt och lagt i lådor och korgar. Sommarkläder är undanstoppade och allt är upphängt och fint. Äntligen kan man GÅ in i min garderob! Renbäddade sängen när jag var på gång och skänkte bort kläder som aldrig kommer användas.
Ordning och reda!
efter

nicole richie

nicole2nicole
Jag måste säga att Nicole Richie har så skön stil. Han är verkligen en stil ikon enligt mig.  Visst är det inte superhett med anorexia men utöver det så har hon ju iaf bra SMAK!
Kate Moss är också högt på listan, men hon har ibland så extremt slaviskt följt modet att det ser överdrivet matchat ut.  Nicole är bara allmänt soft.

vegeterian?

Sitter här i tentapluggets högsta stresspunkt och, ja det kanske har något att göra med just ångestpanikattack stressen som slår in lite då och då..... Men jag vill bli vegetarian!
Dom flesta som känner mig vet ju att jag är Kött-arian och grovt sockerskadad kräsen människa.
Inatt satt jag och läste till klockan två, då slog hungern in due to lack of middag. Och vad lägger jag mig och fantiserar om?* Nej inte Brad Pitt* MORÖTTER och ärtor............ ska jag gå till psyksjukhus direkt eller ska jag äta morötter? Det är frågan lixom.

Nä men ärligt, enda sen jag skaffade hund har jag haft i bakhuvudet att jag är dum som äter köttbitar som är lika stora som chihuahuaor. Jag menar inte att jag ska äta mindre köttbitar då, utan att jag skulle vilja sluta äta kött. Det skulle ju inte direkt försämra hälsan!!
Jag hade nog inte klarat att lägga av på alla nivåer. Av rena hälso-skäl vill jag äta kyckling och kanske skaldjur, ägg osv.
Och när man är bortbjuden hos släkten får man nog göra undantag och smaka lite kött.

Jag känner inte att jag har orken att ens åka och handla just nu, jag har så mycket tentor och plugg. Men om två veckor, när jag är klar med värsta stress perioden, så ska jag minsann prova på att äta vegetarisk kost, och så ska jag börja på GYM!
Hoppas detta nya tankesätt som vägrar släppa taget den senaste månaden- är en vändningspunkt i min hälsa och livsglädje.

Nu har jag ju aldrig riktigt PROVAT personligen, men det finns hur mycket som helst man kan laga utan kött, eller med komplementerande wannabe-kött corn.
Jag måste helt enkelt prova och avgöra själv =)

paj
medelhavs grönsaks-corn paj