vovvekalas

yodakalas
Igårkväll var jag på vovve-kalas hos Linda. Yoda och Sigge (kullbröder) har fyllt 1 år och det firades med tacos som riktiga mexikanare ;)
Vi hade jättetrevligt med presentöppning och idol =)

Idag har jag haft fullt upp. Golvet i hallen blev klart snabbare än planerat så idag har jag och hundarna flyttat hem igen efter 6 veckor hos pappa!!!
Golvläggaren ska kanske lägga golvet i entré hallen imorgonbitti, och riva upp resten av köksgolvet.
Så snart är nog allt klart....får vi hoppas!

Chibbe är i Borås med Malbas, och jag får äran att STÄDA upp efter 1 ½ månads gubbar och ungkarlar ;)
Jag har diskat och skrubbat rent köket. Jag har dammsugat och moppat med ajax så alla golven blänker. Jag tvättar alla hundfiltar och bäddar.
Jag förtjänar typ nobelpriset för jag är inte ens halvvägs i all städning som behövs här!

Sen ska jag duscha, hårinpackning och face scrub och bara total helkroppsbehandling!! Känner mig som ett skabbigt smörpaket.
Sen om jag orkar ska jag åka och handla lite, jag tror inte jag hinner det imorgon, och jag vill ha lite frukost/lunch hemma till imorgon. Ska ju på upprop i skolan =)

idol

Tisdag idag jahapp...Chibbe väckte mig typ 9.30. Han hade varit på arbetsintervju i Lund och kände för att ge mig frukost och uppdatering. Sen somnade han själv i fotöljen...*hmmm*

Jag är officiellt besatt av heminredning! Jag har varken pengar eller kunskap att inreda snyggt i min lägenhet men drömma går ju. IKEA och ILVA plågar min hjärna med fina bilder. Varför har inte jag vita väggar och shackrutigt golv och megafönster med bergs-sluttnings-view och högt i tak och öppen spis och öppen planlösning och typ 500 tusen kr att spendera på ett rum!!??
*whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj*
Grejen är det att även om jag hade haft pengar så GÅR det bara inte att bestämma ETT tema! Jag vill ha asiatisk och orientalisk och sydamerikanskt och modernt och klassiskt ja ALLT.
Hmmm jag får nog köpa många hus när jag blir rik hehe

Imorgon ska snickaren lägga nya lister i vårt vardagsrum. Yay...
Jag ska på dubbelvovve-kalas i Kävlinge och käka tacos *mummaaaa*
På fredag börjar jag skolan, och på kvällen hoppas jag kunna flytta hem för golvläggaren skulle lägga matta i hallen då!! HOPPAS
Nästa vecka ska jag kanske börja på gym med Kim. Hoppas jag tycker det är kul så jag vänjer mig vid att röra på mig!

Ikväll är det IDOL lalalalalaaaa yaayy måste ju nästan gå å köpa nåt smaskens för att fira ;)
*Ångeeest förträngaaaaa uppsaaaats*


helgen

Igår var jag på Malmöfestivalen med Kim och Jessica.! Sista dagen på festivalen så jag var ju typ tvungen att åka in annars hade jag ju missat hela stämningen! Det var jättemysigt, och fint väder!
Vi käkade lunch, fast ingen fick någon maträtt som var god *bläää* Men det rättade vi till med friterad banan *MUMS*
festival
Jessica & Kim- mina töntar!

Sen kollade vi runt lite, jag köpte en billig väska med döskallar på, Kim köpte en fejk gucci väska och jessica gjorde eget tryck på en t-shirt. Jag blev jättesugen på att spå mig men jag tyckte 300 spänn var lite väl att ta i!!
Så det fick bli såna lakrits snören istället haha
Åkte med pappa hem klockan 4 när han slutade jobbet, han jobbar ju i stan och jag behövde ändå åka hem till hundarna, skönt att slippa ta bussen överallt.

På kvällen softade vi framför TVn med lite chips =)
tv

Idag var vi på chihuahua träff i Höör! Jättemysigt, vi var först i en skog och käkade frukost. Sen shoppade vi i en hundbutik, och sen käkade vi lunch =)

diana
Tre prinsessor på en bild *hihi* den tredje är i magen...

Imorgon ska jag hem till Kim runt 6 och se på She´s the man!!! Myspys hundfilmkväll =)

tenta

99875-29
Flundran och Gäddan som är IMER byggnader där vi håller till =) 5 minters promenad från centralen.

Idag hade jag "omtenta" i reading and responding 2. Fast egentligen var det ingen omtenta utan en vanlig tenta, för jag gick ju inte på den första så då har jag ju inte misslyckats ;)
Kändes suuuperkonstigt att vara tillbaka i skolan, men tryggt och bekvämt. Ska faktiskt bli kul att börja skolan igen snart. Vi kommer ha himla massa olika ämnen och lärare, men jag hoppas att det inte blir för högt tempo.
Tentan gick nog bra, det kändes helt ok! Efteråt körde jag hem och hämtade hundarna i arlöv, och sen till en djuraffär där jag köpte nytt foder som jag letat efter ett tag.
Sen åkte jag å chibbe till arlöv och käkade lunch på thaiway. Åkte hem och kollade på madagascar haha skitrolig!!! Rösterna är typ chris rock, ben stiller och ross i Vänner! 
madagascar

Snart kan jag flytta hem igen till vår lägenhet! Äntligen har dom lagt parkettgolvet, så nu väntar jag på den lilla hallen så jag åtminstone kan ha hundarna i alla rum utom köket och entréhallen! Jag hoppades flytta hem på fredag men det ser inte så ljust ut..
Nu sitter jag här å njuter av att slippa läsa fler böcker haha Ska kolla på Tv sen ska jag sova tidigt....är helt slut, har sovit cirka 4 timmar i snitt dom senaste nätterna...

eukanuba puppy small

eu

Martini åt det här fodret som valp eftersom han åt det hos uppfödaren. Han åt jättedåligt, hoppade över många dagar och tyckte verkligen inte om fodret. 
Inga glutentillsatser "tack och lov". Kolhydraterna är "riktig" mat dvs majs, vete, korn. Detta foder har också mer E-vitamin och mindre D-vitamin vilket är bra. Inte konserverat med kemikalier.

cirka 149 kr för 3 kg

2 av 5 blää men bra näring

RC

rc

Royal Canin yorkshireterrier 28 breed, åt Martini mellan cirka 10-15 månaders ålder. Han åt tyvärr bara hälften av vad som rekommenderades på paketet för hans vikt/dag.  Men han fick enormt fin och mjuk päls!
För mycket majs, för lite kött, kemiska konserveringsmedel.
Jag gillar inte kemiska konserveringsmedel därför att de är cancerogena och allergena. Jag vill att mat ska vara mat och inte en laboratorieprodukt!
Tur att man har läst på lite nu så man inte ger helt knäpp näring till vovvarna.

cirka 109 kr för 2 kg

1 av 5 förbättrad päls men för mkt negativt

hills

hills
Martini åt Hill's adult chicken ungefär mellan 7-10 månaders ålder. I början älskade han det men ibland hade han sina mat-strejker och tröttnade på smaken helt enkelt.
Innehåller dock majsgluten och vetemjöl - "konstgjord"  mat som inte behövs för en hund.

179 kr för 3 kg

2 av 5 bara gott första veckan

ANF

anf holistic
"En kycklingbaserad hundmat där man förutom den höga kvaliten på kycklingmjölet även har tillsatt färsk kyckling. Namnet Holistic anspelar på att man ökar antalet naturliga ingredienser för att ta tillvara på de speciella fördelar som finns i varje komponent. Exempel på sådana komponenter är morötter, alger, blåbär, pepparmint, tomater, rosmarin, maskorosor, etc.
Som du förstår har vi nu kommit in på nästa generations hundmat." (
www.lupus.se)

Martini och Kicker ÄLSKAR det. Nu tror jag vi har hittat det perfekta fodret!
185 kr för 3 kg

5 av 5 smaskens!

nutro choice

nutro

"Överlägsen smältbarhet, reducerad avföringsmängd. Endast naturliga och högkvalitativa ingredienser. Naturliga antioxidanter för att stärka immunförsvaret. Inga biprodukter, endast rent muskelkött.  Inga konstgjorda färg- eller konserveringsämnen.

Forskning har visat att linolsyra från kycklingfett och solrosolja är den enda fettsyran som hjälper till att minska hundars kliande. Det är därför som vi tillsätter den optimala nivån av linolsyra till alla våra Nutro CHOICE produkter. Mer linolsyra leder till mindre kliande och en vackrare hund. 

 INGREDIENSERNA GÖR SKILLNADEN:

Torkat kyckling- och lammkött är de huvudsakliga ingredienserna i Nutro CHOICE hundmat. Det finns lagar som kräver att hundmatstillverkare måste ha en lista på etiketten där ingredienserna finns i storleksordning (vikt innan process), med den största ingrediensen överst. Ta dig tid att studera ingredienserna i din nuvarande hundmat, du kommer att bli förvånad över vad du hittar. Helt klart är att all hundmat inte är tillverkad på samma sätt.

VAD ÄR DEN FÖRSTA INGREDIENSEN I DIN HUNDMAT?


 FÄRSKT KÖTT ELLER TORKAT KÖTT?

Vad är det för skillnad? Vissa hundmatstillverkare skriver kyckling eller lamm som huvudingrediens. Men vad får du egentligen? 75% av det färska kyckling eller lammköttets vikt består av vatten och fett. Efter det att fett och vatten är borttaget under bearbetningen, är inte längre kyckling eller lamm den främsta ingrediensen. Skillnaden mellan torkat kyckling- eller torkat lammkött och kyckling- eller lammkött är endast vatten och fett. Med andra ord, färskt kyckling- eller färskt lammkött bidrar endast med en liten del av det totala proteininnehållet i den färdiga produkten. Det bästa sättet att förstå vad du köper är att läsa innehållsförteckningen. Torkat kyckling- eller lammkött är de proteiner som finns som första ingrediens i Nutro CHOICE hundmat." (www.nutro.fi)

Mest sålda lamm och ris hundforet i USA. Både Kicker och Martini vräker i sig morgon och kväll!
Lite för mycket kolhydrater! Kolhydrater behöver dom väldigt lite av - det är mest utfyllnad och ett svårare sätt för dom att utvinna energi så det finns ingen anledning att ge ett kolhydratrikare foder än nödvändigt.

119 kr för 2 kg

4 av 5 mums fillibabba!




Sommarens hetaste solglasögon

99875-23 
Mina bruna Gucci solglasögon med guldspänne på sidorna cirka 2400 kr på NK details. Coola men alldeles för tunga eftersom det är metallbågar. Men min näsa kanske är för smal för att hålla upp dom, jag är lite känslig med tunga glasögon =) Jag har använt dom en gång i maj bara, jag säljer gärna dom billigare om någon är intresserad!

99875-22
Marc Jacobs 2000 kr på NK details. Brun ton, passade inte alls min ansiktform märkte jag när jag kom hem. Sålde dom till min killes kusin.

99875-21
Mina äskade Armani =) Av plast med loggan i silver på sidorna, superbekväma, lätta och praktiska! 1800 kr på Armani i Stockholm. Mina livräddare i sommar i det fina vädret vi haft!

Escada pacific paradise

99875-20
Som ni säkert märkt så har jag en förkärlek för Escadas dofter. Denna sommarens "pacific paradise" är inget undantag! Jag har både parfymen och dusch krämen. Sjukt fräsch och sommrig doft med precis lagom söttma för en vanlig vardag =) 350 kr för en liten flaska parfym och 450 kr för en stor har jag för mig. Precis i den prisklassen att man kan slösa utan dåligt samvete, och slänga den i väskan påväg till stranden!

Betyg 3 av 5 billig och bra!

silver rain la prairie

99875-1799875-16

La Prairie är ett exklusivt märke som är väldigt populärt bland kändisar. Dom tillverkar bland annat hudkrämer av kaviar och andra konstiga dyra saker. Jag har köpt deras Silver Rain parfym och body lotion. Den luktar himla gott och visst är man väl typ iallafall ensam i Skåne om att äga denna parfym. Men jag skulle önska att den var lite mer kvinnlig. Tyvärr får man känslan av en (dyr) after shave när man sprutar på den. Dock är bodylotion mycket mildare och härlig.
Själva flaskan är i äkta sterlig silver och finns bara i tusen exemplar i hela världen. Den luktar såklart väldigt gott och inte som något annat jag någonsin luktat på. Svindyr som ni säkert förstår men tyvärr lite för manlig för min smak. Visst är det säkert värt pengarna med tanke på all möda dom lagt ner på varje produkt, men det överlåter jag åt kändisarna isåfall!
www.laprairie.com

Betyg 3 av 5 exklusiv, men för manlig

iPod video

99875-13

Min svarta iPod video med 30GB minne! Grymt ljud och grym bild. Man kan se filmer och spara hur mycket musik som helst. Tyvärr varar batteriet inte direkt i evigheter. Man måste dessutom ladda batteriet genom datorn, alla tillbehör är svindyra och man måste köpa en väska för att den inte ska bli repig. Dessutom är det inget som jag vågar sitta öppet med på stadsbussen. Men det beror väl på hur gärna man vill bli rånad ;)

Betyg 3 av  5 häftig men onödig

Jlo Live

jlo

Med tanke på hur hennes tidigare dofter luktat, alldeles för blommiga och damiga för mig, så blev jag förvånad över att denna kunde lukta så friskt och kryddigt!
JLo Live är sannerligen en frisk fläkt när man är trött på tunga parfymer. Min kille och min bror gillar inte mina andra parfymer men denna uppskattas tydligen, av någon anledning =)

Betyg: 4 av 5 en frisk fläkt

Escada Magnetism

99875-14
En av mina favorit dofter just nu. Varm, väldigt söt, sensuell och sitter i länge. Köpte ett paket med hudlotion också som funkar super som handkräm. Perfekt när man behöver piffa upp doften utan att sitta och spruta parfym över halva klassrummet ;) Man känner igen doften direkt om någon bär den och jag har även fått kommentaren "escada magnetism" själv när jag haft den på mig =)

Betyg: 4 av 5 ljuvlig!

Nokia

99875-15

En av mina bästa inköp! Min Nokia från l'amour collection. Den har bra kamera, radio och allt annat man behöver. Läder på baksidan, metall detaljer och sjukt snygg champagne färg =)
Mönstret går inte av för hackor och den nya tuffa vrid-modellen gör den unik. Väldigt lätt och nätt, kommer med handsfree, liten väska och aladdin-toffs.  Alla som ser den måste titta närmre, den lilla tygfliken är himla cool! Verkligen speciel!!

Lancome L'extreme

99875-19

Lancome L'extreme: Bästa mascaran jag någonsin köpt! Klår alla med hästlängder, inget klumpande, inget smulande, klistrande eller irriterande. Och den luktar faktiskt tillåmed gott haha
Den gör inga underverk om du inte är beredd att stå i 10 minuter, men den gör långa separerade böjda fransar =) Den är vattenfast så se till att ha en bra eye make up remover redo på kvällen.

Betyg 4 av 5 bäst so far

Britney Fantasy

99875-12

Britney kan ju göra något rätt iaf! Hennes nya parfym Fantasy är helt underbar. Väldigt träig, men ändå söt choklad doft med krämig mysk som jag bara inte kan få nog av! Äkta swarowski kristaller på flaskan gör ju inte badrumsskåpet fulare direkt ;)
Jag säger bara KÖP DEN!

Betyg 5 av 5 underbar!

Dior smink

99875-1199875-10

När det kommer till smink gillar jag Dior, jag har två olika toner av deras foundation, transparent puder, Diorkiss i cottoncandy, rose och nougat. Ögonskugga/rouge i varma toner. Det är verkligen värt pengarna kan jag säga.

Betyg: 4 av 5 jättebra!

Axcent

99875-799875-6

Kan en klocka bli mycket coolare? Svensk design som bäst, axcent klockor glam rock i olika färger. Jag har den svarta och den rosa shoe addict. Det finns en ny vit med turkost som är jättesnygg också! Dom finns även i smalare modell som är lite mer elegant. Men dessa är verkligen rockiga och snygga till både jeans och fest tillfällen!
www.axcent.se

dermalogica

99875-9
Måste bara rekommendera dermalogicas hudvårds produkter. Dom har verkligen hjälpt min hud att bli fräsch och fin. Jag har anti-bac skinwash,  active moist, skin hydrating booster, multivitamin hand and nail treatment, plus ett resekit med oil control, face scrub och ansikts masker.
"Using only the finest ingredients available, all Dermalogica products are non-comedogenic and contain no occlusive mineral oil or lanolin, no irritating artificial colors or fragrance, and no drying S.D. alcohol" 
http://www.dermalogica.com/
Betyg 5 av 5 PERFEKT

Britney Curious

99875-8
Köpte detta kit på NK, Britney Curious med shower gel, läppglans och roller, och stor parfym med gammeldags pump. Den luktade inte gott alls och påminde mer om nån slags blommig tvål. Inte alls min smak! Sålde den direkt på tradera för en hundring billigare.
Betyg 0 av 5 = Äcklig

armani klocka

99875-5
Kärlek till min fina Armani klocka med 36 topaz stenar, pärlemo urtavla och datumvisare. Ödlerem och jävligt snygg, jag såg den på kronprinsessan Victoria när hon delade ut guldmedaljen till Karolina Klüft i EM.
Köpte den för cirka 4700 kr på Armani i Stockholm!

funderingar

Jag kan bara inte släppa en tanke! Folk bara "jag vet inte" och sen skiter dom i det. Men hallå...man måste väl undra liiiite mer än så? Eller?

Till frågan: Varför är vi här, och varför är människo rasen mer utvecklade än andra raser?
Jag tror inte på bigbang men jag tror inte på Gud heller!  Min kille tror stenhårt på att Gud kastade ut Eva och Adam ur nån jävla trädgård och att vi alla härstammar från dom. Tyvärr känner jag inte att jag kan diskutera längre än så med någon som ärligt tror på det.

Nu vill jag inte verka för ateistisk men bibeln tror jag är bullshit. Visst tror jag på nån slags högre makt, för jag kan helt enkelt inte förklara vissa saker. Jag tror iallafall på ett efterliv. Jag har varit med om allt för sjuka saker det senaste året för att INTE tro på ett "liv" efter detta. Men det betyder såklart inte att man inte ska göra det bästa av detta livet, utan bara att man får träffa dom som dött när man själv dör.  Men det kanske är min "dödsångest" som talar?



Hur kan det komma sig att människan har blivit så pass intilligent och utvecklats så sjukt snabbt, trotts att vi funnits så kort tid på jorden, jämfört med andra djur? Är vi från en annan planet men tappat minnet?
Har vi utvecklats från apan? Har någon "Gud" satt oss här och varför isåfall? (och om det finns en Gud, varför tror vi på olika religioner?) Är vi bara ett stort forskningsprojekt i en glaskula?
Kolla på allt som människan åstadkommit. Allt som du rör och ser är tillverkat på ett sådant sett att en människa som levde för bara 200 år sedan skulle dö av en hjärtattack, eller bränt dig på bål och kallat dig häxa, om dom sett det.
Min teori är nog att människan finns här för att försvara/bevara/beskydda planeten och djuren som finns här. Frågan är om vi inte gör precis tvärtom just nu!?

Och ja om man tänker på allt det här för länge så blir det ju som sagt bara en massa frågetecken och teorier. Så klura  på denna då:
Vart slutar vårt "universum"?? Ja..där kommer du inte längre. Man tänker svart, svart åh titta en stjärna svart svart....sen...vitt?? nää vart slutar det då? Är där en kant helt plötsligt och vad finns efter den kanten då? Är det oändligt jaha...vart slutar det oändliga då?
Ja det är helt enkelt för stort för oss att föreställa oss. Men det tror inte jag på. Jag tror att vi inte SKA kunna lista ut vad som finns utanför jordklotet. Jag tror knappast på att människan har rest till månen. Jag tror någon/något kontrollerar det mesta som händer här på jorden. Jag tror att vi noga övervakas och undersöks utan att vi vet om det. Och det är väl bäst så...att vi inte vet om det ;)
Kanske är Göran Persson och dom andra bara robottar? Och Brad Pitt och alla andra? Kanske är alla robottar utom jag och JAG är det stora vetenskapsprojektet?
Ungefär så långt vågar jag tänka sen skakar jag bort dom tokiga tankarna. Varför då? Har någon kontrollerat så att jag inte får tänka längre?

första inlägget

hejhejhallå!
ja man var ju tvungen att skaffa en blogg, så mycket tid som man *host looser* spenderar framför datorn så går det väl inte att INTE ha en blogg? Nä jag tänkte väl det!  Det funkar ju inte.
Risken är, kära läsare, att den här bloggen blir ALLT FÖR strukturerad. Jag har ordningsmani på högsta nivå (skulle egentligen blivit journalist) och kan själv inte läsa något som ser rörigt ut. Sorry i förväg.

Nä nu ska jag inte pladdra på utan såklart får jag ju presenera mig själv, jag heter Madeleine och bor i Malmö med min sambo. Jag har två hundar,
Martini och Kicker, chihuahua killar närmare bestämt och JO det är visst det hundar och du får en fet box om du frågar vad dom kostar. Och nej det är inga smuggelhundar och ja dom kan gå och andas precis som alla andra hundar. Då hade vi det avklarat.

Martini 16 månader
Martini

Kicker 6 månader
kicker


Jag pluggar 2a året på Malmö Högskola, ett 4 årigt program som heter IMER, det står för international migration and ethnic relations. Jag ska dock inte ta examen i det ämnet utan antagligen blir det communication in english. Jag vill arbeta för djurens rättigheter, mänskliga rättigheter eller natur och miljö. Min dröm är att bo i storbritannien eller USA. Men Spanien eller Italien skulle ju gå åxå ;)

Vi bor i en trea i utkanten av Malmö med utsikt mot öresundsbron och turning torso. Just nu bor jag dock hos min pappa eftersom vi har haft översvämning (grannens vattensäng exploderade). Jag har varit här i tre veckor typ och tre veckor blir det väl MINST till!! *megasuck*

Ja vad kan man berätta mer då. Jo min humor kommer nånstans från Saturnus och jag skriver ALLTID ironiskt. Mina funderingar över världsliga ting bör inte tas på allvar. Don't think this at home!