Gott Nytt År

Gott nytt år på er =)
Här har vi precis tryckt i oss risalamalta så vi är mätta upp i näsan!
Nu ska jag sippa vidare på min rabarberdrink.
Ha ett bra år 2008!


image508

Boysen

Hundaktiviteterna pågår för fullt här idag, allt för att trötta ut dom små liven inför kvällens firande. Dom har inte blivit rädda tidigare nyårsaftonar men jag vill att det ska fortsätta så också! Så jag hoppas dom sover gott runt midnatt och slipper bli stressade av fyrverkerierna.
image506
Martini och Kicker var ute på Sibbarp idag och sprang sig trötta

Green

Grön Fanta importerad från Thailand, just for moi. Delicious!

image505

VIP

Men kolla, nån har placerat en VIP-scen vid fönstret bara för min skull. Perfekt nu kan jag vakta extra noga! Ingen hund kommer i närheten av våra fönster, det kan jag garantera. I'm a bad ass dobermann.

image504
Kicker vaktar  huset på min brors resväskor

waffelz

Våffel-night *mmm* det var aplängesen jag åt våfflor! Det var säkert tio år sen, känns det som.
Mindre gött var det när jag brände handen på järnet *aaaaj* Sitter med kylpåse på handen och planerar amputering för att bli av med smärtan! *pain pain pain*
Vad händer på nyår då? Vi ska "bara" vara hemma för hundarnas skull, plus att brorsan ska flyga morgonen efter så det blir väl lugnast så.


image503

Diskmaskööön

OJ vad mycket man hinner med när man går upp 7.30! I gengäld är man vandrande zombie pga sömnbrist, men vad gör det. Har varit på bankmöte, tvättat, dammsugat, handlat, OCH hämtat plus installerat vår nya DISKMASKIN!! Källan till all lycka tror jag nog bestämt. Atta ha diskmaskin och tvättmaskin+torktumlare inom 5 meters radie känns jädrans gött måste jag medge. HÄRLIGT HÄRLIGT!!
Nu blir det filmkväll (American Pie Beta House inköpt i Thailand) i ett desperat försök att förbränna pizzan. Vadå, bränner man inte kalorier när man sitter upp?

image502

Thailand

Mööh...det finns inga smileys som ser döda ut, men isåfall hade jag ganska garanterat satt in den!!
Hämtade sambon sent inatt, han är redigt bakis nu kan jag berätta XD
Efter 3 timmars sömn fick jag pallra mig upp och hämta brorsa som kom med flyget från Thailand. Han stannar här tre dagar sen flyttar han ner till Schweiz.

image499

Lydnads chihuahua?

Eftersom jag och Kicker åker på utställningar så mycket, så känner jag att Martini och jag behöver en egen aktivitet. Han förtjänar ju också egentid med matte, och roliga aktiviteter. Så till våren ska jag och Martini gå på kurs =) Tyvärr är den tilltänkta kursen redan fullbokad i Malmö men det finns även utanför Malmö. Jag tycker Martini är så alert och lyhörd när man ger honom chansen, så jag vill prova på lydnad med honom! Jag vet att det mest är schäfrar och bordercollie, men en chihuahua måste ju också kunna lyda, eller hur ;)
Så om det finns plats till oss så ska vi gå på nybörjarkurs till våren =)

image497 image498
En schäfer i lydnads SM                                          Martini på agilitybanan


Tatueringar?

Har ni några tatueringar? Skulle ni vilja? Tycker ni det är snyggt på tjejer?
Jag vill verkligen tatuera mig, har velat det sedan jag var liten! =) Velar mellan några olika motiv, kanske blir det alla?
Ska man slå till stort eller börja med en liten? Jag har en stor idee men den kommer täcka hela ryggen så det krävs nog lite fundering och pengar ;)
Jag skulle kunna tänka mig stjärntecknet för skorpion eftersom det ser ut som ett M och det är ju ren tur att jag har rätt namn för det då ;)


Något jag vill göra är iaf mina vovvars tassavtryck, en liten Martini-tass och en liten Kicker-tass! Jag vill ha det på ett ställe där jag kan fylla på OM jag skulle skaffa fler hundar senare i livet. Kanske på smalbenet så att tassarna vandrar uppåt?
Här har en tjej gjort liknande med sin chihuahuas tass i mitten, och sina två katters tassar brevid.


Julafton

Har alla haft en mysig julafton? Vad fick ni i julklapp då?
Jag är trötter nu, ska prova min nya lip plumper och krypa ner i sängen och läsa min nya bok =)



Kärlek

Först vill jag välkomna 5 små valpar till världen! Underbara mamman Nikki gav liv till två tikar och tre hanar den 23 december. Grattis Diana =)

image487

Lite grattis till mig och min kille också, som varit förlovade i 3 år idag på julafton =)

Vadå ge bort oss?

Aftonbladet har gjort det igen, dom har så offantligt lite att skriva om i väntan på att folk börjar dö i jultrafiken, så dom hittar på något som ska skapa uppstånd. Jo enligt Aftonbladet så vill hälften ge bort Skåne till Danmark.

"Den danske folketingspolitikern Søren Krarup tycker att hela Sydsverige borde överlämnas till Danmark. " http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1517653.ab
Ursäkta men, what???!  Vad välkommen man känner sig i sitt eget land nu, hatad av 50%.
Ska man räknas som mindre svensk pga en dialekt? Det finns väl fler irriterande dialekter än skånska? Vadå GE BORT Skåne? Jag kanske vill ge bort Stockholm, ska vi rösta om det istället? Jag kanske får en otrolig lust att åka upp till Lappland en gång om året med en tesked och hacka vid gränsen? Betyder det att Sverige ska överlämna människor till en annan nation då?  Isåfall röstar jag på att alla som bor i Göteborg överlämnas till Irak, det känns rättvisst tycker jag.

image486


*jag har ju sagt att det är någon maskopi med danskarna här, nu har dom manipulerat halva sverige att försöka skänka bort oss!!*

Förtrollad

Alla julklappar är inhandlade och det ska bli urmysigt imorgon med julafton! Ikväll blir det bingolotto uppesittarkväll (ja jag vet pensionärs-varning) och julgodis =) 
Igår såg vi Förtrollad på bio, en riktigt urmysig romantisk komedi där den tecknade sagovärlden kommer ut i New York city! Sång, dans och kärlek i överflöd. Man riktigt flöt ut på rosa bubblor efteråt med en djupt suckande kille som aldrig mer kommer låta mig välja film XD

image485

GOD JUL på er ;)

Om hela världen reducerades till en by med 100 invånare

Så bestod vår by av:
  • 57 asiater
  • 21 europeer
  • 14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
  • 8 afrikaner

  • 52 var kvinnor
  • 48 män
  • 70 ickekristna
  • 30 kristna
  • 89 heterosexuella
  • 11 homosexuella

  • 6 personer skulle ha 59 % av våra tillgångar och de 6 personerna kom från USA
  • 80 hade otillräckliga boendeförhållanden
  • 70 var analfabeter
  • 50 var undernärda
  • 1 var döende
  • 2 föddes
  • 1 av oss hade en PC
  • Och bara en av oss har en akademisk examen.

Om Du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens ensamhet eller dödskampens smärta så är Du lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden.


Om det finns mat i Ditt kylskåp, om Du har ett jobb, om Du har tak  över huvudet och en säng att sova i, då är Du rikare än 75 % av innevånarna på jorden.


Har Du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i en ask, då tillhör du de rikaste 8 % av jordens innevånare.


90 km/h med stadsbussen

Hmm hade en läskig busschaufför påvägen hem från skolan. Satt å stirra ut genom rutan och fundera på livet typ, när han vänder sig om och skriker -DET ÄR BARA DU OCH JAG NU!!! *moahahahahahahahahaha*  Jag ba =O okeeeeeej ska man kasta sig på fönstret med en ishacka eller nicka och le?
Sen ansåg han tydligen att alla trafikregler bör brytas när man bara har en passagerare.

Inte alla har en badrumskrok

Är så sinnessjukt trött, har sovit typ...3 timmar. Satt uppe halva natten och letade efter en artikel jag måste ha läst till ett betygssatt seminarie jag har kl 10 idag. Kul att man inte hittade den alls i databasen och däckade runt tretiden. Gick upp 7 och fortsatte leta, hittade den mirakulöst till slut och speedläser med kicker snarkandes i knät.
Var så trött att jag inte ens insåg att jag hade en badrumskrok i ryggen förrän efter en halvtimme...?
Mögskola.

Fejk-jul

Sitter å kräker till Carolas jesussånger på TV, jul i betlehem eller vad det nu ska föreställa. Läste minsann att Jesus inte alls är född den 24/25 december utan på våren eller hösten enligt bibeln och andra historiska dokumenteringar.  Dessutom cirka år 4 e.Kr enligt vår tideräkning. Att vi skulle fira just den här datumen var någon smart präst som kom på att det föll samman med vår hedniska traditioner "Jule" som firades den 24e och det var lättare att konvertera om folk om det föll samman med deras gamla tro.
Nu känns helt plötsligt hela julfirandet väldigt falskt och kommersiellt, kul att tomten är rödklädd pga Coca Cola.
Sjung på Carola, sjung på du lilla gumman *jesuuuus chrriiiist iss booooorn*

Förorening från en coca cola fabrik i Tyskland.
image484
Photo: James Nachtwey

julmys

Jaaa *pust* vilken härlig dag! Har varit hos Jessica i deras feta mansion-kollektiv och käkat pizza och bakat pepparkakor och lussebullar! Myst och busat med världens goaste Dobermann tik.
Lyckades knäcka bilnyckeln och fick stanna väldans länge till (som tur var kunde ju min sambo ta hand om hundarna ikväll). Men det blev en übermysig dag med julmusik och kissa-på-sig-skrattande med halva hennes släkt inklusive flickvänner och polare.
Jessicas å mitt försök att typ tjuvkoppla bilen med en tång var inte jättelyckat och mindre smidigt när jag råkade lägga mig på TUTAN och väckte halva stan. Vi låg typ kräkandes på marken i skratt och tyckte instämmande med resterande invånare att vi var dom sämsta biltjuvarna någonsin. Grejen var ju den att vi hade ställt bilen på endast 30-minuters parkering när vi beställde pizza och var rädda för böter! Så vi fick smidigt (knuffande, puttande, frustande, tryckande, krystande) rulla bort bilen till en parkering och lägga på mynt.  En timme senare hade dock min sambo kommit igång med sin rescue-operation och kom med reserv-nyckeln!
Nu har jag tryckt i mig så många lussebullar i form av dinosaurier och kameler att jag inte riktigt kan andas.
GONATT

Lusseballs

Idag hämtade jag Kicker på centralen, ett kärt återseende med mitt lilla bustroll mitt på perrongen! *kärlek* Han somnade såfort vi satt oss i bilen och snarkade högljutt på min axel hela vägen hem. Han har fortfarande inte lämnat sin bädd mer än för att gå ut å kissa. Helt däckad är han, inte konstigt kanske efter allt lekande i helgen!
Imorgon blir det lussebullsbak hos Jessica och bus med Figges dobberman ;)

image483

Jul basket

Var fotograf idag till mini-basket julavslutning, och ikväll var vi ute på brukshundsklubben med Martini och tränade lite agility. Fick reda på att Kicker fick en 2a på utställningen, det är ju tyvärr så att domarna sållar ut dom flesta när det är så många hundar som konkurrerar. Det ska iaf bli kul att se bilder, placeringarna och läsa hans kritik sen! Nu ser vi fram emot My dog svensk vinnare i januari =))
Saknar Kicker rejält här hemma..men han kommer hem på måndag *stå ut*

Stockholm Hund 2007

Nu sitter lille Kicker på tåget till Stockholm med Charlotte. Överlämnade honom på centralen förut, och tio minuter senare fick jag ett SMS att han hade charmat hela tåget redan! XD Ja det är inte så svårt när man är en svart liten lycko-bomb med viftande svans å tungan långt upp i näsan på folk!
Jag hoppas det går bra för honom imorgon på utställningen. Det är otroligt tuff konkurrans och över 230 chihuahuaor är anmälda totalt. Många kommer långväga från hela världen för att tävla om titeln Nordisk Vinnare 2007!! Jag förväntar mig inget super resultat pga all konkurrans, jag är nöjd sålänge han inte blir utslängd med en 2a.
Jag kan inte göra annat än att hålla tummarna för min älskling, och hålla mig sysselsatt för att förtränga nervositeten!

image482
Lycka till snygging

Snyft

Min lille myspojke Kicker ska åka till Stockholm på utställning med Charlotte och Cindy imorgon. Hur ska jag klara mig utan min lille plutt tätt intill på natten och hans små snarkningar i soffan?
Jag får tvångsmysa med Martini, som säkert tycker det är ganska skönt att slippa lillebror i tre hela dagar ;)
Min lille "black ninja" kommer säkert inte skänka en tanke på matte som sitter hemma och saknar honom, han kommer ha fullt upp att leka med dom andra vovvarna och försöka flörta in sig hos Cindy!

image481
Slipper jag lillebror heeeela helgen?!

Valpisar

Jag börjar undra vad 82 personer finner så intressant i min blogg? Trajvligt trajvligt!! Welcome welcome strangers. Skulle ju inte gissa att alla 82 personer vill ge sig till känna? Nä trodde inte det. Tjenis penis alla anonyma filurer.

Var hos Diana idag med Charlotte och luktade på 10 veckors valp *mmmm* ja sötast i världen tror jag hon är lillan XD  Nikki är ju dräktig och ser ut som att hon svalt 42 pingisbollar ;) Men min goseälskling är hon ändå!

                                                     
Tigris gladaste valpen i världen          Nikki med många valpisar i magen tror vi!

Julklappar?

Vad önskar ni er i julklapp då? bara två veckor kvar till julafton! Kom nu inte å tjaffsa om fred på jorden för tomten jobbar inte på FN.
Jag vill ha nån bra bok om fotografering. Också vill jag ha nya Dermalogica produkter. Och öööh ja =D det blir alltid så att man funderar mer på vad man vill GE än vad man vill ha! Jag tror min sambo vill ha en HUND i julklapp, det känner jag på mig :P HAHA NOOOOT

Jag är väldans sugen på att skaffa tatuering! Men jag vill verklligen att det ska vara ett genomtänkt motiv som kommer passa mig nu, om tio år, tjugo år, trettio år osv. Jag vill inte skämmas åt motivet när jag får barn tex. Jag vill inte ha någonting stereotypiskt som stjärnor på axlarna, skorpion på ankeln eller döskalle på armen. Jag vill egentligen ha en profilbild av en chihuahua, men jag förstår att jag känner så NU när jag ränner på utställningar. Jag skulle också väldigt gärna ha tass-avtrycken från mina hundar på typ ryggen. Det är ju väldigt personligt och jag kommer alltid älska mina hundar oavsett. Det är ju ganska lätt att dölja små tatueringar på ryggen dessutom.
Hmmm ja...jag har velat ha tatueringar sen jag var liten, och när jag var 16 var jag inne i en studio och frågade om pris haha men nu känner jag att det är DAGS!

En dag på stranden

Vadå december? Andra advent? Vad snackar ni om?
ÄH här är det sommar! *lallalaalala förtränga vintern*

image478
Kicker & Martini på bryggan idag

falafel utan blatte

Ojoj 77 besökare igår, det var inte illa! Är det så poppis att visa bilder på hundarna? =)

Läste i tidningen som skickas ut till alla som bor i stadsdelen med lokala nyheter och allmänt strunt om pensionärer, kyrkan och pojkfotboll i området. Vi är som sagt nyinflyttade till en lite mer "välbärgad stadsdel". Och det märks! Främlingsfientligheten är maxad, "behåll sverige svenskt" och hela falleruttan!

Det fanns en mycket intressant notis om vad skoleleverna på högstadiet här tycker är bra och dåligt i vår lilla stadsdel. Ganska komiskt hur dom sa emot sig själva på flera punkter.
Bland annat tyckte dom det var bra att det finns lite folk med invandrarbakgrund, punkare, och lite förstörelse (kunde lika bra slagit ihop det till en punkt)! Vadå fördommar! Tror dom har lyssnat lite för mycket på sina föräldrar ;)
Sen tyckte dom det var dåligt att det inte fanns någon falafelvagn (????) HAHAHA ursäkta småbarn, men VEM F*N TROR NI GÖR FALAFEL DÅ??? Snacka om att vilja ha kakan och äta den samtidigt!!
Pricken över i:et var ändå att dom tyckte att för många var intresserade av VAPEN. Hmmm...varningsklockar, håll koll på youtube/facebook, jalla ostfralla bowling for colombine??!  Skicka SÄPO på momangen!

Träning

Skulle ut till agility banan idag med Charlotte å alla vovvar! Men det ösregnade när vi kom dit och det blidde frukost ala casa istället!!! Tränade vovvarna inför Stockholm Älvsjö mässan utställningen nästa helg! Snackade skit å petade på våra kameror =)

image477

Min lilla Kicker

Jag kommer matte!

Min älskade älskling Martini

image476

Uppdatering

Ja jag vet jag har haft skitkass uppdatering! Men brorsan och pappa har bott hos oss i fem dagar så det har varit lite mycket att göra. Idag flög dom till Thailand dom fuskisarna!!
Kameran har kommit äntligen, fondtapeterna är uppe, och vår lägenhet är ganska bombnedslag!
När vi tömt alla kartonger vi fick av pappa så ska jag visa lite bilder på vår fina lägenhet =)

Här kommer smakprov med nya kameran, brorsan och pappa med hundarna:
 

Svenne?

Hur svensk är du?
[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Jag känner någon som heter Lisa.
[ ]   Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon utanför din släkt som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum (räknas lägenhet?)
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Gotland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland (always)

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

Jag är 45 % svensk.

Värsta sopgubben jö

Kände mig som en man igår när jag stod på ett släp och sorterade brännbart från metaller på soptippen med feta handskar och regnet piskande i ansiktet. Hjälpte pappa och brorsan att slänga allt dom äger innan dom flyttar utomlands. Vi slet som djur heeela dagen, jag undrar när träningsvärken kommer.
Idag ska fondtapeterna upp och jag ska packa upp låda efter låda efter låda med köksprylar vi fått av pappa.
Imorgon kommer min nya kamera förhoppningsvis! =)