Kicki med rosetten


CERT

Yyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyy!! Kicker fick sitt första CERTIFIKAT idag i Borås! Domaren var jättegullig och skrev sååå fin kritik på Kickeplutten! Jag som inte ens tänkte åka dit imorse, jag har knappt sovit på två dygn pga mina festprisse grannar och jag orkade verkligen inte åka över 3 timmar till Borås IGEN. Eftersom dom flesta fick 2or igår så var man inte så sugen på att åka tillbaka. Men jag fick ju pallra mig upp eftersom vi hade lämnat charlottes tält vid ringen över natten och jag skulle hämta hem det! Funderade inte ens över att jag skulle ställa också gick det såhär BRA! Han blev bästa hane 2 efter en jättesöt champion Olle, och eftersom han redan var champion så gick CERTet till Kicker.

Gänget i lördags, humöret ej på topp!

Posh Pooches

Min pal Anna har startat en webshop med jättefina hundsaker!


Gå in och ta en titt på bloggen också, och delta i tävlingen om ett Pucci halsband!
http://blogg.poshpooches.se/#home



Martinis barn

Tiden går som sagt snabbt, och Martinis kull är redan 1 ½ år =)
Här kommer en liten bilduppdatering på hur kullen ser ut nu!

Bönan                              Iza                          Nalle                         Néra


7 veckor gamla

växer så det knakar

Shit vad dom växer snabbt! Benny är redan 14 veckor gammal och väger nästan 1,4 kg!
Tiden flyger fram och jag märker inte själv hur mycket han utvecklas förrän jag ser bilder!
 
Benny 8 veckor                   Benny 11 veckor

Borås i helgen

Längtar till utställningarna i helgen!! Man blir alltid extra sugen när man kollar på bilder från förra gången!
Varje gång frågar man sig själv, varför är det så kul? Att gå upp mitt i natten, spendera en förmögenhet på anmälan, bensin, övernattning, katalog, parkering, mat. Sitta i gassande sol eller ösregn med 50 kgs packning som är totalt omöjlig att bära till bilen. Åka "ut" med en slät 1a trotts all energi man lagt ner på förberedelser. Ja men man gör det om och om igen och intalar sig själv att det är skitkul när man ser en bra ståbild när man kommer hem :P Och nästa gång kommer domaren tycka om svarta hundar och plocka fram just min lille plutt.


Kicker i Vänersborg

Vovvebus




I söndags tog jag en tripp ner till Höllviken med vovvarna. Vi grillade lax och busade i charlottes pappas trädgård. Tills det började åska och regna men det var lika mysigt inomhus! Igår vart det ett kärt återseende med Milla på MAX, vårt stamställe ;). Idag har Jessica varit här och hälsat på, hon var hemma nån dag över midsommar från Tyskland där hon pluggar. Som jag alltid säger så måste man få besök minst en gång i veckan för att det ska bli städat! Nu är här sprillans rent och fräscht,  väldigt välstädat och undanplockat hehe
Håller på att ladda inför Borås utställningen i helgen, och fundera på om jag ska åka till Thailand nån vecka i sommar. Vill inte lämna hundarna men vill hälsa på pappa och se nya huset. Dilemma, vi får se hur det blir, måste hitta bra hundvakt? 

Morfar

Martini har blivit morfar till 6 små underverk! 
Pluttarna vägde mellan 120-150 gram och föddes på dygn 58 =)


Bönan med sina små valpar

Färsk mat

Lite tvätt, dammsugning och disk har man fått gjort nu. Man känner sig allmänt psyk när man står och diskar 2 på natten, men man får ju ta tillfället i akt när man får städ ryck. Håller på att experimenterar med hundarnas mat, vilket foder som passar vem bäst, kanske låter dumt att ha individuella foder när man har tre hundar hehe men jag vet en uppfödare som har 12 olika foder till sina hundar (chi)!  Har varit lite rädd för att prova med färsk mat för att jag inte vill att dom ska få brist på något viktigt ämne dom behöver. Men jag har fått goda råd nu och provar lägga till en sak i taget för att se vem som tål vad. Kicker tålde inte smält smör (osaltat riktigt SMÖR, alltså inte Margarin eller Bregott :P) i sin mat men han behöver inget extra fett egentligen lilla tjockisen ;)
Så länge man ger ett bra torrfoder som grund och kött , ägg fisk etc och fett + någon form av kalk t ex ost och sardiner, så får dom det dom behöver! Bra aptit kan hjälpas upp med godare och roligare mat =)
Enbart torrfoder ger t ex inga levande enzymer och inga naturliga vitaminer. Med enbart torrfoder är det svårare för systemet att tillgodogöra sig näringen vid obalanser i magen osv. Även med enbart torrfoder kan dom få bristtillstånd och få sämre mage och sämre immunförsvar vilket i sin tur leder till ökad risk för sjukdomar.
Torrfoder är tillverkat för att det ska vara enkelt att ha hund, och tillverkarna säger ju självklart att det är en komplett kost för att dom ska tjäna mer pengar. Men ärligt, hur naturligt och spännande är det för ett djur att äta torra små kulor jämfört med hur dom hade jagat ett byte i det vilda?


Benny 13 veckor

Midsommar



Trött

Var uppe med tuppen och flyttade runt möbler. Sen fick jag persienner i lägenheten och då blir man ju glad! Nu behöver man inte oroa sig för grannar som trycker sig mot fönstret som små sär. Har hämtat hem dom sista sakerna från gamla lägenheten och burit i dom jävla trapporna igen som en gnu. Däckade en stund och sen kröp jag till ICA och köpte nån plastig micromat. Har spenderat kvällen på köksgolvet och försökt organisera upp allt i skåpen. Snart snart, är det nästan möjligt att se gå utan att leka labyrint här ;)

Fetaste bilden

Idag stack vi till IKEA och köpte lite smått, jag skulle ha en grind för att kunna skärma av mellan hall och vardagsrum. Men såklart var den slut, som allt annat jag vill ha på IKEA!! Ikväll var jag hos charlotte med alla hundar å käkade flintastek. Shit 6 hundar i en etta haha men det gick bra, Martini och Happy är the gay couple.

Mina boys


Martini, Kicker och Benny

spruta

Idag har Benny fått sin 12 veckors spruta, inte skönt men han var duktig =) Charlotte hänkade också på eftersom det var dags för Båtsmans årliga. Stack ut till svågertorp och köpte hundmat å käka pölse haha XD Ikväll har vi varit i Helsingborg och träffat Milla med the pack. Vi måste sett sjuuukt roliga ut med TIO galna chihuahuaor på MAX parkering. Sen åkte vi hem med en hund extra, (Bennys morfars farfar) Happy ska hälsa på här i skåne ett litet tag =)
Nu börjar jag får ordning lite här i hemmet. Ska bara få upp nån taklampor och hyllor sen är det klart!


kusinbarn

Idag har jag fått veta att min kusin Fredrik blivit pappa till sin andra dotter, Wilma grattis grattis =)
Nu står jag next in line åldersmässigt bland kusin-skaran att skaffa barn, scary shit!!! Räknas hundar? XD
För övrigt är Benny 12 veckor idag, imorgon åker vi på vaccination med sötbollen. Helt otroligt vad tiden flyger fram!
Han väger 1,2 kg idag, så enligt alla snajsiga chihuahua-tabeller med uträkningar så borde han väga cirka 2,4 kg fullvuxen! En bra vikt tycker jag, jag gillar när hanarna är rejäla och manliga ;)
Idag har det mest blivit lite ärenden och städning. Parkettgolv och valpkiss är ingen hit lixom. En fotinpackning har jag bjudit mig själv på, mina stackars sommar-fötter.
REGNET har äntligen kommit till Malmö, ljuva sommarregn! Tack för det, det behövdes rensas upp lite pollen!

benny trollhättan

Sjuk

Efter alvedon, hostmedicin, pollenmedicin och nässpray kan man nästan andas igen!

Vänersborg

Har gått och blivit sjuker, tålde nog inte att köra upp och ner till Vänersborg i hettan alldeles själv. Fick feber, hosta och snuva så fort jag kom hem! Utställningen gick väl bra, han fick en 1a och blev 3a i konkurransen.
Idag har vi käkat falafel och jordgubbar i pildammsparken =) Myspys för hela slanten.
Har lyckats sätta igång tvättmaskinen också, yiho!
kicker utställning i vänersborg 7 juni 2008

Sveriges nationaldag

Inte för att klaga, men värmen får gärna dämpa sig lite! Några dagars regn skulle inte sitta helt fel. Det är olidligt på eftermiddagen i lägenheten, för här finns inga persienner än.
Idag förbereder vi oss för utställning. Imorgon bär det av till Trollhättan där vi ska ha grillkväll ala nationaldag ett stort gäng. Jag ska sova över där och lördag morgon är det internationell hundutställning i Vänersborg =)
Håll tummarna för Kicker!
image712
Det är för varmt för utställning säger Kicker

11 veckor

Har fått upp mitt nya köksbord, yaay så nu slipper man äta i sängen haha!

Håller på att packa upp fortfarande så det blir inga fler bilder än.
Utsikten är från mina fönster! Såå mysigt område med park bakom dagiset =)


Charlotte hälsade på idag, Benny är 11 veckor så vi tog lite bilder på honom =)
image711

K & M

Mina bejbs chillar i vårt nya hem!
 Benny ville inte fastna på bild idag, han försöker äta upp kameran när man kommer nära XD



Godmorgon

Sjukast, vaknade innan 7 helt klarvaken. Hur kan man känns sig så utsövd på bara 6 timmars sömn, efter en så jobbig dag som igår? Mirakel! Bara jag och 2 pensionärer på ICA, oh jäh då känner man sig het.
Idag är upp-packar dagen, måste få ordning på allt här, så det känns hemtrevligt.

Nyinflyttad

Sitter på golvet i min nya lägenhet =D Såklart det första man fixar är internet ;) Har skruvat ihop min nya king size säng, kopplat in TVn. Glömde skruvarna till soffbenen så det får vi fixa imorgon.
Det var en tuff dag, klydd enda från start! 32 graders värme och flytt är ingen hit kan jag lova!!
Men allt gick relativt smidigt när vi väl kom igång att lasta in. Tog väl 3 timmar knappt.
En kall kall kall dusch och 40 liter vatten senare, är man nästan människa igen. Vi slog nog rekord i niagara-svettning idag, varför måste det bli Sahara-värme just idag??
Nu har solen gått ner bakom träden, och jag kan börja packa upp lite saker här. Kartonger överallt!

Tack alla som hjälpte till idag på ett eller annat sätt!!


Flyttar imorgon

Pust, har kört bilen full 3 gånger med lådor till nya lägenheten. 30 grader varmt, trappor, tunga jävla väskor. Imorgon ska vi flytta möblerna med lastbil, det kommer ju bli 10 gånger värre!  Jag är så sjukt svag i armarna!
Nu måste jag packa alla mina kläder och dom sista sakerna. Varmt varmt varmt!!
Där ska vara bredband, men jag måste hitta en nätverkssladd för att koppla till datorn. Trött, svettig, törstig, död.