hund avel

åååååh jag stod nyss ute i över 2 timmar och pratade med labrador uppfödaren i porten brevid!! Vi är helt omöjliga vi bara fastnar i samtal så fort vi ser varandra! haha
Vi pratade om utställningar, avel, rastypiska hundar, patella och MH, kurser, importer och linjer och uppfödare, böcker och stamtavlor, och det var otroligt trevligt!!

Jag tyckte det var så kul för hon tycker Martini är så fin! Hon har varit domare och hon stod och berömde Martinis kvaliteter och tyckte det var så konstigt att folk hellre avlar på Kicker *fniss*. Hon tyckte Kicker såg för vanlig ut men Martini har så fint huvud, det enda hon kunde klaga på var hans fransyska framben och 1 cm på rygglängden. Men hon sa om han ger fina valpar är det ju absolut inget att peta över. Hon tyckte Martini såg ut som en champion =)))
image158

Hon tyckte med mitt intresse borde jag köpa in en tikvalp efter Martini i framtiden, eller importera från en utländsk kennel med fina valpar så man kan starta med nåt nytt. Hahaha jag sa visst blir man sugen eftersom intresset finns där men just nu har jag inte tid lixom. Hon bara "men jaaaag kan kolla upp till dig så kan du kontakta kenneln nu i god tid så kanske om 2-3 år är du så god vän att du får en supersnygg tik av dom!" (så hade hon själv startat, hon hade också hanar från början).
Så nu försöker hon starta kennel åt mig och letar efter bra rasböcker så att jag kan plugga in rasen ordentligt hahahaha

Hemtenta, måste få minst 1 fråga gjord idag *ajabaja på mig*

utbytes?

Många i min klass åker utomlands nästa termin, bland annat Australien, och hur avundsjuk blir man inte?
Jag har drömt så länge jag kan minnas att få bo i ett engelsktalande land, och nu har jag ju chansen att göra det tack vare mitt program på högskolan.
Det stora hindret är att jag har ju mina hundar, som jag inte bara kan lämna. Jag vet ingen som kan passa dom heller, iaf inte i 4-5 månader! Och hur skulle jag kunna lämna dom bara sådär till någon dom inte är vana vid? Jag kan ju inte leva utan dom små liven....

Jag vill dock inte riktigt inse att jag inte kan åka, så jag har fortsatt fundera. Hur skulle det va om man kunde ta med sig hundarna? Man behöver ju inte åka till ett U-land, eller nåt svinigt varmt farligt land. Vad sägs om Storbritannien? Det är varken långt eller speciellt klyddigt att ta med hundarna. Måste bara rabies vaccinera dom.
Dock är jag lite orolig att man kommer dit med hundarna och upptäcker att man måste vara i skolan 8 timmar om dagen, inget kul för hundarna.
Men nu råkar jag ha en liten kontakt i Skottland som gärna skulle passa mina vovvar och hon har själv chihuahua, närmare bestämt Martinis kusin =)
Men det enda universitetet som min skola byter med i UK ligger i södra England, och den är inte ens giltlig till min utbildning =(

*fundera vidare*

duv ägg

image157

Fick en hjärtattack när jag skulle vädra köket idag. Upp flög en duva framför näsan på mig!!!
Undrade vad i hundan den gjorde under min solstol...Jag hade hängt en tunn matta på luftning för nån dag sen.
Näääääääääääääääää........SNYFT två små söta ynkliga ägg hade duvmamman lagt på ett klent försök till bo!!
Jag har inte mage att ta bort dom, deras bäbisar =((
Så jag kommer låta dom ligga kvar där och följa deras uppväxt =) Är stolt över att dom valde min balkong som bo, och att jag får titta på när mamman värper sina ägg nöjt, skyddade från det piskande regnet  bakom min IKEA matta. *kärlek*


Svinig LYX

Jag måste ha dippa till chips.
Jag måste ha smör på mackan.
Jag skulle aldrig bära begagnade kläder.
Jag klagar när jag måste plugga inför en tenta.
Jag har svårt att äta gurka utan aromatkrydda.
Jag skulle aldrig lämna mina hundar ensamma hemma mer än 5 timmar.
Jag dricker läsk nästan varje dag. Jag dricker sällan vatten från kranen.
Jag gnäller ofta om att där inte är något att äta i frysen, trotts att den är halvfull med mat.
Jag petar bort gurka och tomat från min snabbmat.
Jag bär en klocka som är dyrare än hyran på min trea.
Jag betalar massa pengar för hundutställningar som bara handlar om utseende.

Det finns så mycket som vi i Sverige, och västvärlden tar för givet. All denna lyx och välfärd gör oss till sämre medmänniskor. Att gnälla som småbarn över saker som kvittar, när det handlar om liv eller död.
Att ha mage att klaga över vår mat när det finns så många som svälter.
Att vi ens engagerar oss i nöjen och njutning på andras bekostnad.
När någon förlorar allt som betyder något i livet, så står du där och svär för att du missade bussen.
När oskyldiga liv plågas så solar du solarium och oroar dig för en finne.
När folk funderar på hur dom ska överleva dagen så tittar du ut över ditt hem och önskar dig något större, centralare och lyxigare.
När du vill gå ner 5 kg, står ett barn på gatan och ber om några ören för att inte svälta ihjäl.

Jag äcklas över hur vi beter oss. Titta dig omkring och inse hur bra du har det. 
Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Peace and Conflict Studies

Då är man anmäld till nästa termin =) Peace and Condlict Studies ska det pluggas till hösten! Ska bli jätteintressant faktiskt. Det är bara en liten extrakurs innan jag ska fortsätta med Communication in English och ta min examen =)

Har också anmält Kicker till tre dagars utställning i Hässleholm nästa månad! *nervös* Dyrt var det också *mummel* nästan 800 kr!
image155

BESLUT

OK seriöst nu måste jag ju bestämma vad jag ska läsa nästa termin! Det är 4 dagar kvar och ångesten kommer krypande. Inget livsavgörande beslut eftersom det bara är en kurs. Men av dom tre kurserna som jag väljer mellan har jag stora problem att bestämma mig.
Jag har ganska bestämt mig nu för att ta examen i Communication in English, för det känns roligast. Visst lockar IMER minst lika mycket men jag brinner inte för det på samma sätt. Arbetsmarknaden måste ju ha nytta av såna språktöntar som mig någonstans? Jag hörde att man får inrikta sig antingen på lingustics eller literature sen när man ska ta examen. Ojoj fler beslut!!?

Vad ska jag läsa nästa termin?
1. Peace and Conflict studies: fokuserar på varför väpnade konflikter uppstår, hur de drabbar människor i olika delar av världen, vilken roll, medier och olika världsbilder spelar i sammanhanget och hur konfliktlösning och fred kan uppnås.

2. Human Rights: mänskliga rättigheter ur ett flervetenskapligt perspektiv med fokus på juridik, politik och etik. Folkrättens grunder och FN-systemet, demokrati, världspolitik och stater osv.

3. International Relations: fokuserar på aktuella forskningsdebatter och internationell politisk ekonomi. Tolkar maktrelationer, internationella normer och andra framträdande fenomen inom världspolitik.

Hur i hundan ska jag kunna välja endast EN  av dessa tre superintressanta kurser att läsa i höst?
Just denna minuten känner jag 50% för PaCS. 30% för HR och 20% för IR.

hemtenta igen

Ska lämna in en hemtenta imorgon, och har lite smått mycket att skriva nu. Och vad vill jag göra? Joooo allt annat än att plugga iaf! Jag vill diska, dammsuga, laga mat, träna hundarna, läsa hundböcker, simma och städa garderoben!

Vi har äntligen kommit på ett ämne att skriva vårt projektarbete om (B-uppsats). Vi ska skriva om Global warming med inriktning på migration och hur det kommer att påverka oss i Malmö/Sverige. Har inte formulerat en tes än =)

Har bestämt mig för att prova på att motions simma, jag har alltid tyckt om att simma i pool och har äntligen hittat ett bra ställe där jag förhoppningsvis kommer trivas. Jag ska sälja Martinis Louis Vuitton-halsband så jag har råd att komma igång! Nu ska Madde få kondis!! ;)