Färsk mat

Lite tvätt, dammsugning och disk har man fått gjort nu. Man känner sig allmänt psyk när man står och diskar 2 på natten, men man får ju ta tillfället i akt när man får städ ryck. Håller på att experimenterar med hundarnas mat, vilket foder som passar vem bäst, kanske låter dumt att ha individuella foder när man har tre hundar hehe men jag vet en uppfödare som har 12 olika foder till sina hundar (chi)!  Har varit lite rädd för att prova med färsk mat för att jag inte vill att dom ska få brist på något viktigt ämne dom behöver. Men jag har fått goda råd nu och provar lägga till en sak i taget för att se vem som tål vad. Kicker tålde inte smält smör (osaltat riktigt SMÖR, alltså inte Margarin eller Bregott :P) i sin mat men han behöver inget extra fett egentligen lilla tjockisen ;)
Så länge man ger ett bra torrfoder som grund och kött , ägg fisk etc och fett + någon form av kalk t ex ost och sardiner, så får dom det dom behöver! Bra aptit kan hjälpas upp med godare och roligare mat =)
Enbart torrfoder ger t ex inga levande enzymer och inga naturliga vitaminer. Med enbart torrfoder är det svårare för systemet att tillgodogöra sig näringen vid obalanser i magen osv. Även med enbart torrfoder kan dom få bristtillstånd och få sämre mage och sämre immunförsvar vilket i sin tur leder till ökad risk för sjukdomar.
Torrfoder är tillverkat för att det ska vara enkelt att ha hund, och tillverkarna säger ju självklart att det är en komplett kost för att dom ska tjäna mer pengar. Men ärligt, hur naturligt och spännande är det för ett djur att äta torra små kulor jämfört med hur dom hade jagat ett byte i det vilda?


Benny 13 veckor

Kommentarer
Postat av: Veronica

Sv: Joo, det är ju ett alternativ på det hela men bilderna kommer ju från svt.. Det är inte så att konspiration 58 har ensamrätt på någon av bilderna och kunnat trixa och fixa själva. Bilderna är från Svt 1958. Isånnafall är det svt som är konspirationen.



Man kan tänka sej galen. Tycker det är så skumt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback