Massa filmer jag sett nyligen

You, Me and Dupree
Ganska rolig film med alltid lika vackra Kate Hudson som gifter sig med en anställd på hennes pappas (Michael Douglas) företag ( Matt Dillon). Deras liv är perfekt. Men så dyker hans best man (Owen Wilson) från bröllopet upp och har fått sparken och förlorat sin lägenhet för att han tog ledigt för att delta på deras bröllop. Av ren skuldkänsla låter dom honom sova på soffan några dagar. Men det blir mer än några dagar och snart vänds allt upp och ner.
2 av 5

Perfect Stranger
Grymt bra thriller med Halle Berry och Bruce Willis. Ja handlingen är för invecklad för att beskriva utan att avslöja något. Men det börjar med att hon jobbar för en tidning som journalist under ett mans-namn. En barndomsvän blir mördad och där börjar frågorna poppa upp. Se den!
4 av 5

Kidulthood
Brittisk ungdoms film om ett gäng tonåringar som får ledigt en dag från skolan för att deras klasskamrat tagit livet av sig. Man får följa deras vardag med våld, droger och sex.  Dock är den väldigt välgjord och har ett bra budskap och handling. Faktiskt var den väldigt sevärd.
3 av 5

El Laborinto del fauno (Pan's Labyrinth)
Spansk film om en liten flicka under spanska inbördeskriget. Hennes mamma gifter om sig och hon lever allt mer isolerat från världen. Ensam och utstött av alla vuxna börjar hon leka i skogen, och övernaturliga ting börjar ske. Man vet aldrig riktigt om hon fantiserar eller om det är på riktigt. Men oavsett är den så gripande bra att man sitter och bölar ögonen av sig. Kan bara rekommendera den varmt.
 4 av 5

Natt på museet
En typisk Ben Stiller film med såklart Owen Wilson som biroll. Han tar ett nattjobb på naturhistoriska museet i NYC som sista utväg för att visa sin exfru att han kan skapa en ekonomiskt stabil tillvaro för deras son. Men vad han inte visste när han tog jobbet var att allt vaknar till liv om nätterna på museet. Ja både T-rexen och Farao. Och hans uppgift? Håll dörrar och fönster stängda tills solen går upp. Lättare sagt än gjort!
3 av 5

An unfinished life
Jennifer Lopez har otur med männen i sitt liv. Efter ännu en misshandel tar hon sin dotter och flyr. Men vart ska hon ta vägen? Enda utvägen blir sin döda mans pappa (Robert Redford). Han ta dock inte emot dom med öppna armar då han fortfarande anklagar henne för sin sons död. Han bor på en hästranch med Morgan Freeman men dagarna är inte sig lika sedan en björn skadat hans partner svårt. När han får veta att flickan hon har med sig är hans barnbarn svider det till i hjärtegropen, så dom får stanna ett tag.
2 av 5

Saved
Lite annorlunda film med Mandy Moore och Macaulay Culkin. En tjej på en djupt kristen privatskola blir gravid och utstött av alla sina vänner. Men hon hittar nya vänner i andra utstötta på skolan, och upptäcker att kristendomen kanske inte har svaret på allt. Filmen känns väldigt uppfriskande för att vara amerikansk. Med tanke på hur många djupt religiösa vita medelklass samhällen det finns i USA så kan jag tänka mig att det är exakt så som i filmen dom beter sig. Som ett sjukt 7th heaven utopia där inget får gå fel. Homosexualitet är en sjukdom, och alla rebeller skickas iväg för att hjärntvättas.
3 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback