Ny kategori: Filmer

Med tanke på hur mycket filmer jag ser varje vecka, så tänkte jag det kunde vara all idee att ge lite filmtips på min blogg!
Här är några jag har sett den senaste tiden!

The Pursuit of Happyness
Ganska bra film om en snubbe (Will smith) som försöker försörja sin familj men förlorar jobbet och hemmet, och sin fru. Med målmedvetenhet och ärlighet tar han sig desperat in i aktievärlden. En sann historia om en hemlös man som blev miljonär. Lite långtråkig imellanåt, och lite drygt när han ska dela in filmen i kapitel!
3 av 5 Bra

Dejavu
En polis (Denzel Washington) löser en mordgåta om en sprängd färja full med folk, genom att åka tillbaka i tiden och ge sig själv ledtrådar och möter ett offer (Halle Berry). Han måste sen hitta sina egna ledtrådar som han inte minns att han gjort. Ja och såklart blir han ju kär i offret och MÅSTE rädda henne, medans klockan tickar!
4 av 5 jättespännande

Accepted
En looser kille med föräldrar fyllda med förhoppningar om att deras äldsta son ska gå på Harvard eller Yale. Han kommer inte in någonstans och försöker lura sina föräldrar med en fejk antagning. När föräldrarna insisterar på att köra honom till skolan så tvingas han hyra ett hus som han och hans kompisar rustar upp att likna ett college. Det visar sig dock att den påhittade hemsidan som dom gjort för att lura hans föräldrar har lockat fler loosers att ansöka. Helt plötsligt står dom med flera hundra elever men ingen riktig skola. Tillsammans bestämmer dom sig för att stanna och undervisa sina egna lektioner. Men problem uppstår....
4 av 5 Jätterolig och uppfinningsrik!

Shooter
Mark Wallberg 'är bäst i världen' på att skjuta folk på långt håll och han anställs av FBI för att hindra presidenten från att bli skjuten. Hans jobb är att lista ut var mördaren kommer slå till. Han blir dock grundlurad av FBI och utpekad som mördaren, och helt plötsligt är han landets mest jagade man. En FBI agent misstänker att han är oskyldig och hjälper honom att fly. För att klydda till det lite så blir han störtkär i sin gamla polares fru.
3 av 5 spännande!

Alpha Dog
Knark kungarna i förorten leker coola och Justin Timberlake tror att han är jättetuff. Löjlig, fånig och helt utan trovärdighet. Dom röker på och svär, bryr sig inte om något och bryter mot alla lagar.
0 av 5 booooring

Get rich or die trying
Historian om 50 cents liv. Ja den var exakt som alla andra ghetto-rapp-yoyoyo filmer. Våld, knark, horor, pistoler, brott och hopplöshet. Ojsan sen blev han skjuten massa gånger och försöker rappa sig tillbaka trotts att halva ansiktet är förlamat.
1 av 5 bra musik men man har sett det förut

Förortsungar
En svensk film om en ung asylsökande flicka som får gömma sig hos en svensk kille. Hennes enda släkting dör och han bestämmer sig efter mycket om och men att försöka adoptera henne. Det handlar om hur hon hittar kompisar och upptäcker hur det är att bo i stockholms förort med brott och vuxna som inte bryr sig. Svensk missär och inga pengar. Så fort det finns lite glädje i filmen så brister folk ut i SÅNG trotts att dom inte kan sjunga. Det är ganska gulligt dock när dom små barnen tror att dom är hiphop kungar.
3 av 5 Rolig och rörande

Material Girls
En konstig jobbig film med Hillary Duff och hennes fula syster. Dom leker nån slags Paris Hilton kopior som förlorar sitt arv på 1 sekund och försöker rädda sin avlidne fars rykte. Flumm och glitter och bortskämda flickor som måste inse att livet handlar om familjen.
0 av 5 olidligt dålig

Hustle and Flow
En PIMP och hans tre horor är trötta på livet. Ur hopplösheten växer passionen för musik fram och han försöker skapa en studio i sitt hem. Med hjälp av lite horor och två snubbar från kyrkan skapar dom några låtar som dom försöker lansera. Han hamnar istället i fängelse, men hans mest trogna hora lyckas få hans låt på radion med lite "övertalning" och han känner sig skithet.
2 av 5 Ganska komiskt hur dom lever och pratar, men musiken är bra.

Blood & Chocolate
En mycket bra film om varulvar i Rumänien. En ung tjej vars öde är att leda sin varulvs flock enligt tradition, blir mot alla odds kär i en vanlig kille. Flocken vänder sig emot henne när hon avslöjar mer och mer om varulvar. Romantisk, spännande och mystisk. Väldigt fint inspelad med kultur, natur och vargar!
4 av 5 jättebra

Music & Lyrics
Drew Barrymore vattnar blommorna åt Hugh Grant när han tvingar henne att skriva låtar åt honom. Han är en medelålders has-been som var popstjärna på 80 talet i WHAM-anda. För att återfå sin respekt och karriär försöker han skriva en hitlåt åt en Britney liknande stönande pop-prinsessa. Såklart blir dom kära under pianot medans hans fula manager himlar med ögonen.
2 av 5 Förutsägbart!

The Good Shepherd med Matt Damon, Angelina Jolie och regisör Robert De Niro.
Lång tråkig film om hur CIA uppstod. Det gick knappt att hänga med för den var så offantligt långsam.
1 av 5 *snaaaaaaark*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback