USA & KANADA

Sommaren 2000 var jag och min familj på semester i USA och Kanada. Tyvärr filmade vi mest med videokamera så vi har inte massor med bilder. 
Resan började i New York där vi bland annat shoppade på Macy's, besökte central park+zoo, rockefeller center, world trade center, empire state building, NY public library (där dom spelade in bla. ghost busters och day after tomorrow), frihets gudinnan och ellis island, times square, chinatown, little italy, FNs högkvarter mm.

1. Central Park.  2. utsikten från empire mot WTC  3. frihetsgudinnan 4. ellis island

   

Vi hyrde bil och körde till Cambridge (vid Harvard) där det blev sol och bad, och sen bar det vidare till Boston.
1. Harvard square i Cambridge 2. Old state house, Boston 3. USS Constitution Boston (bunker hill, charlestown)
           

Sen åkte vi till Provincetown Cape Cod för att titta på valar. Spenderade hela dagen på en båt och såg flera knölvalar på bara nån meters avstånd =) Folk spydde till höger och vänster, utom vi som hade tagit åksjuketabletter ;)
1. Gloucester, yankee whale watch (där dom spelade in The perfect storm) 2. Knölvalar
 

Efter det körde vi en hel dag upp till Kanadas gräns, och spenderade två nätter vid Niagara fallen både i USA och Kanada.
1. Jag i parken på AM sidan av fallen 2. Niagara fallet med hästskofallet längst bak 3. Kanada
      

Påvägen ner mot Washigton stannade vi nån natt i Gettysburg, där allt handlar om amerikanska inbördeskriget! Vi var tvugna att stanna i pennsylvania och kolla in amish folket. Vi ville dock inte vara så framfusiga och fota dom så vi köpte några vykort istället hehe
1. Gettysburg  2. Amish people
 

Washington var en konstig stad där allt skulle verka så perfekt men så fort du kom utanför centrum så var det bara slumm och smuts. Men visst var det kul att se huvudstaden! (känner ni igen en del bilder från bland annat Legally blond 2? ;) ) Allt var "usa är bäst" och historia historia historia. Kändes som att halva Washigton DC var en stor kyrkogård. Vi såg typ 100 minnes statyer till olika krig, koreakriget, vietnamkriget osv.

1. Vita huset 2. Lincoln monument 3. Lincoln
  

4. Obelisken   5. Minnes monument Koreakriget 6. Capitolium (riksdagshuset)
   

Till sist besökte vi Williamsburg, som var ganska häftigt för att folk i staden var klädda som på slutet av 1700 talet och allt var väldigt bevarat. Här besökte vi Kennedys gravsten.
1. Courthouse williamsburg . 2. "skådespelare"
 

Kommentarer
Postat av: Daniela

Underbara bilder! Alltid velat åka till USA. Nån gång ska jag fan bosätta mig där...well, kanske då. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback