Miami?

Miami två veckor i januari? Låter inte helt fel!! hoppas hoppas hoppas hoppas =)
Måste kolla så att det klaffar med jobb och skola. image417

Nu måste jag vinka hejdå till er för ett tag!!
Jag kommer inte ha internet hemma på tre veckor pga flytt. Men jag kommer kanske kika in när jag är i skolan!
Ha det så bra sålänge, det ska jag ha, i vårt nya hem =)


Robins

Kolla in min kille i Lilla sportspegelns inslag "Zlatan testar golf". Han spelar chauffören XD

Filmer

Här kommer lite filmtips, innan jag måste vinka adjö. Flyttar i övermorgon och kommer försvinna från internetvärlden i tre veckor *snyft*.

Good luck Chuck
Chuck blir förhäxad som ung och alla kvinnor han varit med finner sann kärlek. Det sprids via nätet och tjejer står på kö för att få en dejt med the lucky charm. Men när Chuck blir kär i Jessica Alba som spelar en klumpig pingvinskötare, så inser han att han kommer förlora henne om han ligger med henne. Vad kan han göra för att bli av med förtrollningen, och hur ska han övertala sin kärlek att gifta sig med honom?
4 av 5

Poseidon
Besättning och gäster kämpar för att överleva efter att deras lyxkryssning vänts upp å ner av en tidvattenvåg. Förutsägbar och lite halvkassa skådisar.
2 av 5

I now pronounce you chuck and larry
Jätterolig film med Adam Sandler som tvingas gifta sig med sin manliga kollega. Dom tvingas låtsas vara bögar för att inte hamna i fängelse, och det leder till den ena efter den andra jobbiga situationen.
5 av 5 superbra

Ratatouille
Väldigt underhållande animerad film om en råtta som drömmer om att bli kock i Paris! Han får blodad tand när han lyckas hjälpa en ung kille i kris på en lyxrestaurang. Men det finns ju ett litet problem, han är en råtta, och råttor hör inte hemma i kök.
5 av 5

Relative Strangers
En ung framgångsrik överklass psykologi-författare får reda på att han är adopterad bara veckor innan sitt bröllop. Han bestämmer sig för att hitta sina biologiska föräldrar och lära känna sina rötter. Han är förväntansfull och hoppas finna intilligenta perfekta föräldrar. Men istället får han två fula högljudda trailer-trash 'bönder' som gör hans liv till ett helvete.
2 av 5

Hostel part 2
Inte lika nasty som 1an men med bättre handling. Tre amerikanska tjejer knyter en oskyldig kontakt när dom tågluffar genom Europa. Innan dom vet ordet av befinner dom sig i livsfara. Samtidigt får vi följa två bröder som betalat en stor summa pengar för att få döda dom. Smart, händelserik och spännande. Rekommenderas faktiskt även om det inte är min typ av film egentligen.
4 av 5


Transformers
Grymt bra film med fin historia och häftiga specialeffekter. Man både gråter och skrattar, håller andan och blir kär. Dom onda roboterna slåss mot dom goda och människorna står i mitten. Det bästa på hela filmen är faktiskt chihuahuan haha En känsla av att det faktiskt för en gångs skull är ungdomarna som kan rädda världen, inte USAs regering med världens största vapen, är ganska skön.
5 av 5

Wrong Turn 2
Läskig, spännande, äcklig, överraskande film i dokusåpaanda. I par ska dom tävlande ta sig förbi diverse utmaningar i skogen, långt utanför någon civilisation. Med världens klyddigaste spelregler blir det både komiskt och ironiskt. Men snart upptäcker dom att de inte är ensamma i skogen.
4 av 5

Bring it on 3 All or nothing
Hayden Penitierre måste flytta från sin trygga vita medelklass skola där hon är superpoppis. Hon hamnar i en förort i New York och tvingas anpassa sig till deras hiphop stil. Hon går med i hejarklacken och lär sig ett och annat om att leva i ghettot. Typisk dans-tonårsfilm, men älska älska!
5 av 5

Genomtänkt

image416

hihi


målning

Fick en målning av Kicker gjord av en tjej =) Visst blev den söt? Som en tjock gammal Kicker hihi
image415

5 dagar

Längtan är olidlig! Flytten from hell to heaven närmar sig med stormsteg. 5 dagar kvar!
I helgen blir det fönsterputtsning och packning.



My peice of heaven

Hade seminarie idag där vi skulle kritisera varandras uppsatser och jag var ganska nervös då alla i min grupp var från engelsktalande länder. Men dom gillade min uppsats och önskade att dom läst min innan dom lämnade in sina, eftersom jag hade så bra struktur! * Wiiii* Hoppas jag får bra betyg av läraren också.
Måste vila lite nu, är helt slut.

7 saker om mig

Blev utmanad av Kimsonite att blotta 7 fakta om mig själv.

1. Jag tvättar händerna sjukt ofta, alldeles för ofta. Dom måste vara kliniskt rena innan jag rör mitt eget ansikte.
2. Mina höga ambitioner hämmas extremt av min lathet.
3. Min första celebrity-crush var McGyver. Vad ska jag säga, han var ganska het.
4. Jag är en hopplös romantiker, jag tror fortfarande att det ska komma en prins på en vit häst när som helst.
5. När jag var liten så blev jag av med min familj i Eiffeltornet i Paris.
6. Om du trycker på ett speciellt ställe på min rygg, så får du automatiskt en armbåge i ditt huvud. Sorry.
7. Jag har fler par skor än det finns dagar i månaden.

Jag utmanar Veronica att berätta 7 sanningar om sig själv =)

Shöpping

Gav mig ut på jakt efter en snygg stickad cardigan. Hittade en söt vit A-linje skuren topp som jag tänkte ha ikväll när vi ska på fin restaurang. Det slank med ett par leggins och ett linne av ekologisk odlat bomull också. Till slut hittade jag den här urvarma koftan med fickor på Lindex! Mission completed.


299 kr Lindex

Hotel Rwanda

HAH...notera klockslaget, ja så tidigt är man ju bara uppe när det är dags för utställning! Men tyvärr är det ingen utställning idag, och anledningen att jag sitter här nyduschad sju på morgonen har till stor del att göra med en viss hund som spydde 1 decimeter från mitt huvud. Fy fän jag är traumatiserad för livet, hur ska jag någonsin få ur lukten ur min näsa?
Snart bär det av till skolan för powerpoint presentation med filmgruppen *gääääsp* Let's alla sitta i ett mörkt rum i 6 timmar och prata dålig engelska, då ökar ju mina chanser att hålla mig vaken, jag som "sovit" hela 3 timmar inatt.

image412
*Minkanijonaaa minashalowaaa jolonaaowaanmmainianaa shilawalimaaa wokalamonaaa*
Dedicated till alla er som diggar låten i slutscenen. (Wyclef Jean - a million voices)

Dagens citat

OK jag brukar inte köra dagens bild, outfit, önskebajs eller liknande. Men den här tål att dokumenteras.

En tjej runt 13 år kommer springandes i extas fram till mig och hundarna och utbrister
-åååååååååååååååh vad sööööötaaaa!!!!.... Kan inte jag få en? va? kan inte jag få en? (gravallvarlig).

Vad förväntade hon sig att jag skulle svara lixom? Ja visst här, ta du en, jag är såå trött på dom!?


*Ge inte bort oss, snälla*

Hundtrappa

Har beställt en sån här söt hund-trappa, för mina små pluttar har lite väl högt upp i säng/soffa! Har bara sett dom riktigt dyra varianterna förut för 1500 kr men den här var ju ett riktigt kap på sparkop.se!!!



Bild: Sparkop.se

B-day

Farsan fyllde år idag så det blidde tårta i stora lass 2-najt!!!
8 dagar kvar till flytten, måste nog börja förstå det också, för det är en del kvar att packa! Hjälp?

image408

Shoes betch!

Kolla in, betches!


10 dagar kvar

  • Akademisk uppsats
  • Grupparbete film
  • Grupparbete filosof
  • Hemtenta

10 dagar kvar till flytten! HALLELUJA! Någon har börjat spela hög radio dygnet runt och det har flyttat in ännu en stor hund i vårt hus. Jag är sååå glad att vi ska härifrån snart. Det gör lixom det så mycket skönare den dagen man får räcka fingret till huset, spotta på dörren och springa härifrån utan att någonsin behöva komma tillbaka!
Nu gäller det att packa/plugga packa/plugga packa/plugga för glatta livet i 10 dagar! Extremt störigt att ha inlämning på hemtentan samma dag som flytten, men vad ska man göra? Det kunde ju varit värre!
Vårt vardagsrum ser ut som kaos med flyttkartonger överallt i staplar. Nu ska jag rensa ut sovrummet och garderoben!


IDOL

Hade redovisning/seminar idag om Lenin, och vi fick VG / B+ (det finns inte MVG på högskolan)! Yihooo vi blev jätteglada =)
Nu börjar IDOL!!! Vem ska jag hejja på av tjejerna nu efter Patrizia åkte ut? Kanske Marie och Amanda.
Måste bara säga att Andreas är så jävla skön, vilken vilse snubbe, helt urgulligt naiv och ärlig!! Hans skånska dialekt minskar ju inte direkt hans IQ-befriade intryck!

image405
skön skåning


Nu ska jag inhallera ett marabou och njuta av att inte behöva stressa i helgen!!
Har hittat en ny addiction: Turkisk peppar Vanilla spicy klubba. Eller vågar man skriva nåt sånt? Folk verkar ju inte förstå sarkasm.

Grupparbeten

Har varit i skolan idag och gjort ännu mer grupparbete, imorgon ska det redovisas! Är helt slut. Min grupp är lite överentusiastisk över imperialismen och kapitalism.
Ska snart tillbaaaakaaa till skolan och göra ännu ett grupparbete som ska lämnas in som en rapport ikväll. *suuck*
Man får så konstiga matvanor när man har såna här cp-plugg-veckor. Det blir lixom en bulle där, en läsk hit och en falafel dit. Man hinner lixom inte handla eller laga något ordentligt. *snart ööveeer*

Canon EOS 350D

Fundelererar på att köpa en bra systemkamera då jag är mycket intresserad av fotografering, men inte har så mycket att hänga i julgranen med min lilla digitalkamera som är 2 ½ år gammal. Har dreglat ett tag på en Canon EOS 40D men känner att jag inte vill punga ut 11 000 för en kamera. Däremot finns 350D för runt 5000 kr.
*smask smask* jag är sååå sugen att slå till och köpa en, men det är ju inte lite pengar...Och ett bra objektiv kostar ännu mer =(



Nu måste jag diska ett berg av disk innan den kryper bort av sig själv! Först ska jag upp och ner 9 våningar med hundarna, jävla bajs hiss.

Hissjävel

ZzzzzzzZzzzZzzzzzZZZZZzzzZzz..........mmmm hej!
Hissen är pajj......och jag bor som sagt på 9e våningen, med hundar som ska ut 5 gånger om dagen. Lyckan är oändlig. Blev utskälld av städaren i trappen när jag gick ut med hundarna, han tyckte minsann att jag hade tagit sönder hissen, trevligt.
 Sitter med plugg som vanligt, kära Lenin den här dagen. Börjar bli jäkligt trött på att bara sova 5-7 timmar varje natt. I need my ugly sleep.

I-lands problem

Jag har en liten mat-issue, som dyker upp nästan varje vecka. Jag kallar den saknas-alltid-en-ingrediens-symptomet. Det innebär att oavsett vad man kommer på att man vill äta, så saknas EN ingrediens!!
Tex Mackor? = inget bröd!
Spaghetti med 'kött'färsås = ingen mjölk
Tacos= ingen tacokrydda
Pannkakor = ingen mjölk
Wook = inga grönsaker

Och även om jag har hundra saker hemma, så kan man ju inte blanda VAD som helst! Man kan ju inte äta pommes med plommon, eller smör med soya, eller ägg med potatis. 
Men nu fick det ju bli nåt mysko hopkok..... filée med tzatzikisås och vitlöksbröd...=( Ingen höjdare!

Är det bara jag som har såna här nära-svält-upplevelser ;) ?

image403

Buss äckel

Jag är så trött på att åka malmös stadsbussar! Fy vad det är äckligt! Det är helt omöjligt att åka bussen 15 minuter UTAN att råka ut för nåt. Folk är sååå konstiga!
Till exempel, idag satte det sig en luffare framför mig, och jag satt och klöktes i ett moln av urin och svett och bajs och sprit. fy fan, jag ska kemtvätta mina kläder, hela lukten har lixom satt sig i allt känns det som.
När jag sen åkte hem så sitter det nån lite fjortis bakom mig och smaskar/tuggar/suger heeeeela vägen hem till rosengård. Jag har aldrig hört en människa låta så mycket. Jag satt och funderade på om jag skulle gå av bussen, eller stoppa in armen i käften på henne och rycka ut tuggummit. Det kröp i hela kroppen på mig, så jobbigt ljud hon framkallade.
Visst, det är miljövänligt att åka naturbussar, men det är bud på att ta bilen istället om folk ska va så nasty.

image402

POTC

Sitter och kollar på Pirates of the Carribean 3 at worlds end. Här slösar dom inte på specialeffekterna!
Keira Knightly, Johnny depp och orlando bloom i samma film känns ganska hett. Ja, mycket hett.

SuperMadde

Jag har ingen aning vart kraften kom ifrån, men den måste varit mental! För jag satt uppe och SKREV tills klockan var 8.30 på morgonen. Då var jag klar och "nöjd" (hade tillräcklig längd på uppsatsen). Om det blev bra vet jag knappt, jag minns typ ingenting just nu haha Jag varken åt eller drack efter midnatt så jag undrar hur jag ens lyckades hålla mig vaken? Men jag tror den blev bra. Jag kände lite press att få högt betyg eftersom dom andra i min klass är nybörjare så vill jag ju visa att jag är bättre än dom eftersom jag gått två år på högskolan redan *fniss*
Min stackars sambo fick stå ut med lampan tänd i sovrummet hela natten! Jag satt i sängen för vi sålde vårt köksbord+stolar igår hehe Nu ska jag kolla på Hotel Rwanda (igen), käka frukost och sen ska jag tll skolan och göra grupparbete.

skit

Ok jag tror jag hoppar från balkongen snart (nääää). Jag får damp på min uppsats, visst är det intressant men också väldigt brett ämne. Jag har ingen ork kvar, jag har pluggat för många dagar i rad utan en break. Den ska in 15.00 imorgon och jag är nära på att ge upp. Jag orkar snart inte bry mig!
Bajs uppsats!!! Visst jag har läst och kommit fram till allt jag ska, men jag måste sätta det på papper, har bara skrivit en sida än så länge. Åhh pallar inteee meeeeer...

Så nu när jag har fått det sagt så ska jag sitta uppe halva natten för att skriva klart den :P

Uppsatsen...

Godmorgon gott folk! Uppe med tuppen är man en söndag morgon med uppsatsen snurrandes i hjärnan. Börjar nästan bli immun mot red bull. Imorgon såhär dags kommer jag vara klar med den jäkla uppsatsen och det ska bli väldans skönt!

Veckan ska spenderas med två grupparbeten, en redovisning, och packa packa packa packa. Jag ska också läsa läsa läsa läsa inför min hemtenta.
Den 1a november kommer bli ett halleluja-moment. Allt skolarbete kommer vara över för stunden, vi ska flytta, och jag kommer vara utan internet i tre veckor. Just nu låter det så jäkla skönt. Som ett tre-veckors SPA med lugn och ro! Helt avskärmad från omvärlden. *mmm* =)

Rekord besökare

Att jag idag slått mitt blogg-rekord med 51 unika besökare hittils, bådar kanske inte gott för min uppsats!? Men det är ju kul att det är så intressant att läsa om mitt stress-dampiga oglamourösa liv.
Jag sitter nu i sängen med datorn och böckerna igen, för typ 13e timmen i rad...*suuuck*
Men jag har kommit igång och börjat skriva. Jag känner ju mig säker på att jag skriver bra och korrekt så på den biten är det lungt. Jag ska bara hitta refferenser nu från min kurslitteratur (tvång). Som tur är så får uppsatsen vara max 5 sidor så det ska jag väl klara även om jag bara har 1 ½ dag kvar. Inhalera en red bull till så ska jag nog få lite mer gjort ;)

Plockade fram höstjackan ikväll. Bara 4 grader var det minsann *brrrr* Skönt var det med en ordentlig jacka. Jag har förnekat kylan enda tills idag, har gått runt i myströja och låtsats att det är sommar.
Får man frestas med en sköön sommarbild: Martini solade på stranden i sommras!

image400
Martini är en schöön snubbe

Överdos

Är lite smått över-koffinerad..ööh ja, heter det så? Vet inte, men solen skiner och ögonen är vidöppna. Vilken grym drog! Kicker håller med, allt som kan få matte att sitta i sängen hela dagen borde få Nobelpriset. För det innebär att han kan lägga nosen på den varma laptopen och snarka högljutt.
image399

Triss drömmar

Klockan är 9.30 en lördag morgon och jag är uppe, påklädd och har rastat hundarna. Vad kan det betyda? Jo bara en sak, Madde ska plugga satan i gatan hela dagen!
Frukost i sängen, det känns lite konstigt men extrema situationer kräver extrema åtgärder. Har man minimalt med tid så får man utnyttja tiden till max.
Jag drömre något väldigt realistiskt imorse i nån halv-dvala. När jag steg upp så letade jag efter det, som om jag inte avslutat drömmer ordentligt. Jag minns dock inte riktigt vad det var. När jag gick ut med hundarna så blev jag förvånad tre gånger. Först att ungarna tillåmed orkar spela fotboll kl 9 en lördag morgon. Det andra var att någon hade bajsat på en väldigt stor/hög sten, måste nästan varit en människa *ewww* Det tredje var när det kom några polacker i högklackat och försökte locka till sig mina hundar...vad ÄR det med polacker och chihuahuaor?

Just nu känns det som att jag bara vill gå till ICA, köpa en trisslott och bli förvånad när jag vinner 25 tusen i månaden i 25 år! Ja en sån lott skulle inte sitta fel, vem vill inte vinna nåt sånt!? Då skulle jag ta några fördjupande skrivkurser och sen flytta ut i ett hus på landet och bli författare. Tagit mig tid att göra allt det som jag drömt om.

18 dagar kvar till vår flytt. Men jag har fullt upp varenda dag så det lär flyta på snabbt.
Måste fälla en tår för min favorit Patrizia som åkte ut ur IDOL igår =(

empati..

Det är ganska svårt att inte bli påverkad av vad man läser. Att se saker å ting objektivt och analysera situationen ur ett realistiskt perspektiv. Man sätter sig lätt in i berättelser om krigsupplevelser. Det är svårare att se sambanden ur ett världsperspektiv.  Jag skriver om barn soldater i Angola. Och det är bara 1 av miljoner händelser och konfliktdrabbade platser med enormt mänskligt lidande på vår lilla jord.
Människor är en ond ras. Låt barnen vara barn, lämna dom utanför vuxnas konflikter!

image398

Vikare sökes

Då var det dags för ännu en helvetes-helg, med uppsats-skrivande den här gången. Ja det är lika kul som det ser ut. Vem som helst får gladeligen ta min plats, snarast. Kan man söka efter uppsats-vikarier på blocket tror ni? Just nu är priset jäkligt högt värderat på den tjänsten.
Kanske man kan byta tjänster, du skriver min uppsats, jag tvättar din bil topless! XD

image397

Order

Har beställt nytt telefonabonnemang och bredband från ett annat bolag eftersom vi ska flytta till ett ställe där det inte finns samma som vi har nu. Men det tar ju ett tag innan det kopplas in, så det betyder att vi kommer vara utan internet och hemtelefon i över 3 veckor!! Snacka om quality time med hundarna och skolan!
Men jaja, det kanske behövs ändå, man vill ju packa upp, utforska området och installera om allt, sätta upp fondvägg och borra upp tavlor, lampor, gardinstänger, persienner osv.

Vår lilla radhusliknande lägenhet  =)


pantollor

Lite potätosgratäng sitter ALDRIG fel! Har jag rätt eller har jag rätt?

Kom och tänka på en sak jag noterade från bussen häromveckan. Såg en kille i vinterjacka, och en tjej i linne gå över gatan tillsammans. Vem var det som överdrev egentligen? *fundera* Det är faktiskt lite svårt att bedömma såhär på hösten om man ska ta en ordentlig jacka eller om det räcker med en tjock tröja.

Av någon anledning så vill inte riktigt S och Q fungera på mitt tangentbord ordentligt... det var ju inte bra..

men kul...

suck suck suck, när jag har som mest stress med min uppsats, så skulle vi ha grupparbete idag. Men folk behagar ju inte ens dyka upp, så nu har jag slösat en hel dag på människor som inte ens bryr sig likvärdigt.
Kul kul.... varför får jag dejavu från i våras? XD *Kim knows what I'm talking about*

Perspektiv

Efter en promenad i friska luften med hundarna och lite goda mackor så känns livet lite lättare.
Har suttit och läst massa i en bok om våld, tortyr och krig osv. Närupplevelser i krig, i många fall alldeles för svåra för att prata om.
När man får ett sånt perspektiv på hur människor lider eller har lidit runt om i världen, så kan man ju bara vara glad över hur bra man har det här i Sverige. Hur obetydliga mina problem verkar brevid deras fruktansvärda öden.
Jag ska uppskatta min gratis utbildning i ett relativt rättvisst demokratiskt land, inte gnälla över hur mycket jag måste göra! Gnällfia. Ibland behöver man såna här wake-up calls.

omänskligt jobbigt

Ja vad ska jag säga utan att låta gnällig och tråkig?
Stressen ligger djupt rotad i magen och darrar ändå ut i fingerspetsarna. Det är i såna här stunder man funderar på att hoppa av skolan. Men såklart ska jag inte göra det, nu halvvägs in i min utbildning finns det smartare allternativ.

Jag har så omänskligt mycket plugg dom närmsta två veckorna, att jag inte ens vet var jag ska börja. Jag måste göra upp någon slags plan på hur mycket jag ska tortera mig själv. Men frågan är hur bra man följer den innan man faller ihop av utmattning? Jag måste ju sova, äta, gå ut med hundarna, ta mig till skolan och göra grupparbeten vissa dagar.
Hmmmm *räkna räkna, fundera tänka planera*.....
Ligger här på golvet med böckerna och artiklarna uppradade och läser frenetiskt igenom kursguiden för information om artikeln jag måste skriva på en vecka. Vad f*n ska jag skriva om?

Ja nu har jag gjort upp nån slags plan som innebär typ 12 timmars läsning varje dag...*andas andas andas* kortslutning...


Far & son

Visst är dom lika?
image395
Melvin och Kicker

Hoppas min lille Kicker mognar och blir så snyggt muskulös i kroppen som sin far! =)

Nedräkning

24 dagar kvar till flytten. Vi kanske skulle köpt ett sånt ljus man har i december och bränner 1 steg varje dag till julafton. För vi längtat faktiskt mer till flytten än till julafton!
Har vi börjat packa än? Svar nej. Jag vek ihop min första flyttlåda igår, så den står i vardagsrummet nu och väntar på att bli fylld.
Mina dagar ser typ ut såhär nu: plugga, äta,hundpromenad, plugga, äta, hundpromenad, plugga, äta hundpromenad, plugga, äta, hundpromenad, sova.
Kul va?...



image394

Rusta

Köpte jättesnygga grejer idag på Rusta till hundarna! Dom hade döskalle t-shirtar för 40 kr, varma vintertäcken med prins-krona på för 50 kr och apcoola halsband för ynka 50 kr! Jag har inte ens hittat så snygga halsband även om jag skulle slänga ut flera hundra! Jag är sååå nöjd med köpen! Till tikar hade dom ursnygga jordgubbs-glitter halsband, söta blommor och "krokodil-skinn" med texten LOVE. Synd man inte har en tik också!


Massa filmer jag sett nyligen

You, Me and Dupree
Ganska rolig film med alltid lika vackra Kate Hudson som gifter sig med en anställd på hennes pappas (Michael Douglas) företag ( Matt Dillon). Deras liv är perfekt. Men så dyker hans best man (Owen Wilson) från bröllopet upp och har fått sparken och förlorat sin lägenhet för att han tog ledigt för att delta på deras bröllop. Av ren skuldkänsla låter dom honom sova på soffan några dagar. Men det blir mer än några dagar och snart vänds allt upp och ner.
2 av 5

Perfect Stranger
Grymt bra thriller med Halle Berry och Bruce Willis. Ja handlingen är för invecklad för att beskriva utan att avslöja något. Men det börjar med att hon jobbar för en tidning som journalist under ett mans-namn. En barndomsvän blir mördad och där börjar frågorna poppa upp. Se den!
4 av 5

Kidulthood
Brittisk ungdoms film om ett gäng tonåringar som får ledigt en dag från skolan för att deras klasskamrat tagit livet av sig. Man får följa deras vardag med våld, droger och sex.  Dock är den väldigt välgjord och har ett bra budskap och handling. Faktiskt var den väldigt sevärd.
3 av 5

El Laborinto del fauno (Pan's Labyrinth)
Spansk film om en liten flicka under spanska inbördeskriget. Hennes mamma gifter om sig och hon lever allt mer isolerat från världen. Ensam och utstött av alla vuxna börjar hon leka i skogen, och övernaturliga ting börjar ske. Man vet aldrig riktigt om hon fantiserar eller om det är på riktigt. Men oavsett är den så gripande bra att man sitter och bölar ögonen av sig. Kan bara rekommendera den varmt.
 4 av 5

Natt på museet
En typisk Ben Stiller film med såklart Owen Wilson som biroll. Han tar ett nattjobb på naturhistoriska museet i NYC som sista utväg för att visa sin exfru att han kan skapa en ekonomiskt stabil tillvaro för deras son. Men vad han inte visste när han tog jobbet var att allt vaknar till liv om nätterna på museet. Ja både T-rexen och Farao. Och hans uppgift? Håll dörrar och fönster stängda tills solen går upp. Lättare sagt än gjort!
3 av 5

An unfinished life
Jennifer Lopez har otur med männen i sitt liv. Efter ännu en misshandel tar hon sin dotter och flyr. Men vart ska hon ta vägen? Enda utvägen blir sin döda mans pappa (Robert Redford). Han ta dock inte emot dom med öppna armar då han fortfarande anklagar henne för sin sons död. Han bor på en hästranch med Morgan Freeman men dagarna är inte sig lika sedan en björn skadat hans partner svårt. När han får veta att flickan hon har med sig är hans barnbarn svider det till i hjärtegropen, så dom får stanna ett tag.
2 av 5

Saved
Lite annorlunda film med Mandy Moore och Macaulay Culkin. En tjej på en djupt kristen privatskola blir gravid och utstött av alla sina vänner. Men hon hittar nya vänner i andra utstötta på skolan, och upptäcker att kristendomen kanske inte har svaret på allt. Filmen känns väldigt uppfriskande för att vara amerikansk. Med tanke på hur många djupt religiösa vita medelklass samhällen det finns i USA så kan jag tänka mig att det är exakt så som i filmen dom beter sig. Som ett sjukt 7th heaven utopia där inget får gå fel. Homosexualitet är en sjukdom, och alla rebeller skickas iväg för att hjärntvättas.
3 av 5

frisör besök

Hmmm...var som sagt hos frisören idag. Gick till samma som sist eftersom jag blev så nöjd då. Nu blev det dock inte alls som jag tänkt mig! Istället för en snygg lugg så blev det en mesig liten snedbena som ser ut exakt som innan jag klippte mig. Sa till honom att ta ordentligt på längden också men jag tycker inte det hände nåt där heller.
Dessutom kändes det som att han mer var ute efter att pressa mig på pengar än att göra vad jag ville. Han ville slinga och färga och blablabla, hallå tror du jag bajsar pengar eller?
Ja och sen i slutet brukar dom ju ALLTID föna det, eftersom dom typ dränker en med sin lilla vattenflaska! Ja då säger han att det kostar 100 kr för föning!
Ta din fön och stoppa upp den på valfritt ställe.
Gick därifrån missnöjd och blöt i håret. Hmmm ......någon som har tips på en bra frisör i Malmö?

Kanelbullens dag

Hemtentan är inlämnad, och lugnet har lagt sig!!! =D
Var i Landskrona idag och epilerade mig. Käkade en kanelbulle, för det är ju kanelbullens dag så då får man minsann unna sig en redig 8 kronors nybakad härlighet från Statoil. Har gått en lååång runda med hundarna i solen i eftermiddag, och sen åt jag tacos till lunch =)

Tänkte åka in till centrum och klippa mig imorgon. Jag saknar min lugg som jag tycker att jag passar i =) Kanske slår på stort och färgar det också när jag ändå är igång!

Lugg bilder för två år sen:


Final day

Det är sista dagen på hemtentan nu! Såklart sitter man alltid med en fråga kvar såhär i "sista minuten". Det hör lixom till att man ska stressa i slutet hehe

Dom närmsta 4 veckorna kommer bli ett rent helvete om jag ska vara ärlig!
Jag ska skriva en akademisk artikel som jag faktiskt inte har bestämt ämne på. Den ska lämnas in om två veckor.
Dessutom ska jag göra ett grupparbete och redovisning om lenin, och en om filmen Hotel rwanda dom närmaste två veckorna. Kan iförsig vara rätt kul men det är mest ivägen med tanke på att jag ska göra två hemtentor om tre veckor som jag måste plugga till! Jag ska inte ens nämna hur många tjocka böcker jag måste läsa till dom.

Utöver allt detta, plus vanliga lektioner, så måste jag packa ner allt jag äger och flytta + flyttstäda!
Ja det ska bli jäkligt intressant att se hur jag ska lyckas hinna med allting!

Sovdags!

Röda Korset

Skänkte nyss 33 kr till Röda Korset. Genom att klicka i några svar när det skickas ut en enkät till min mail har jag tjänat ihop dom slantarna på några veckor! Om alla gör samma sak så blir det mycket pengar i slutänden! =)

"Panelen är Sveriges nya stora konsumentpanel där personer från hela Sverige tycker till i aktuella frågor. Som medlem i Panelen uttrycker du din åsikt i frågor inom olika områden genom enkäter som skickas ut till dig. Du kompenseras med en ekonomisk ersättning som du kan välja att använda själv eller skänka till hjälporganisationer.
Att vara med i Panelen innebär ett kostnadsfritt och frivilligt medlemskap och du förbinder dig inte att delta i ett bestämt antal enkäter. Vill du vara med och påverka? Anmäl dig då till Panelen."
www.panelen.se

Kom igen, bli medlem du också och dra ditt strå till stacken!