Döda människor, bara siffror

Nyheterna säger "43 döda i Baghdad idag". Jaha? Inte mer? "2 miljoner människor på flykt". Ok. Siffrorna kvittar för i nästa andetag pratar dom om pollen halter. Antalet döda människor kvittar, bara är siffror i protokollet, ingen bryr sig? Våra hjärnor är så vana vid att höra såna här siffror varje dag, att vi inte längre reagerar eftersom vi inte vet vilka som dog.

Därför har nu 
http://www.hometownbaghdad.com/ fått ett sånt genomslag! Man kan följa några studenter i Baghdad när dom försöker leva sina vanliga liv. De försöker kolla på fotboll på TV, skriva tentor, repa med sitt band och träffa sina flickvänner. Tanken är att visa omvärlden hur ett normalt liv ser ut i Baghdad, istället för att bara sitta och vänta på döden.
Men döden kommer närmre och närmre, påvägen hem från basketplanen måste dom gömma sig från gevärskulor, replokalen består nu bara av bråte, och dom visar bilder på alla sina vänner som flytt landet. När Ausamas farbror går för att köpa bröd på marknaden sköts han ihjäl med 50 skott av en amerikansk patrull som tog honom för terrorist. Familjen bestämmer sig för att fly, och förra veckan las den sista videon ut på deras hemsida.  National Geographic ska göra dokumentär av materialet, så skynda er in och kolla på sidan innan den försvinner.

Kommentarer
Postat av: ebba

Det är verkligen vansinnigt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback